Denizli

PKK itirafçısının öldürülmesi olayına iddianame

19:35 15 Şubat 2017
PKK itirafçısının öldürülmesi olayına iddianame

Denizli'de, 1992 yılında PKK itirafçısının öldürülmesi olayıyla ilgili soruşturmanın zaman aşımına uğramadan, cinayeti gerçekleştirdikleri öne sürülen terör örgütü PKK üyesi 3 kişi hakkında iddianame düzenlenerek mahkemeye sunuldu.

Alınan bilgiye göre, PKK itirafçısı olan Murat Aydın'ın Diyarbakır Cezaevinden tahliye olduktan sonra yerleştiği Denizli'de 30 Ekim 1992'de Yeşilyurt Mahallesi'nde tabanca ile öldürülmesi ve babaannesi Kumri Aydın'ın yaralanması olayı ile ilgili yürütülen soruşturmada, cinayeti terör örgütü PKK üyesi Mehmet A, Hüsrev Ö. ve Hikmet O'nun işlediği belirlendi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, tahkikatta yeterli delile ulaşılamaması ve zanlıların yakalanamaması üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince olayın 3 zanlısı hakkında hazırlanan fezlekelerle soruşturmayı zaman aşımına uğramadan yeniden ele aldı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından, biri yurt dışında, diğerleri de örgütün dağ kadrosunda oldukları tahmin edilen 3 zanlı hakkında, "silahlı terör örgütü üyesi olmak, kasten adam öldürme ve yaralama" suçundan hazırlanan iddianame, Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.