Denizli

Trafo merkezlerindeki arızalar azaldı

11:22 21 Şubat 2017
Trafo merkezlerindeki arızalar azaldı

ADM Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Bülent Yüksel, son 6 yılda trafo merkezlerindeki arızalarda yüzde 60'a yakın azalma görüldüğünü bildirdi.

Yüksel, yaptığı yazılı açıklamada, hizmet bölgeleri olan Aydın, Denizli ve Muğla'da kaliteli ve kesintisiz enerji hedefiyle çalıştıklarını, yatırım ve Ar-Ge projeleriyle başarılı bir iletim hizmeti sunduklarını ifade etti.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş'nin (TEİAŞ) üretim santrallerinden alınan enerjinin bölgesel tüketim noktalarına iletimini sağlarken kendilerinin sorumluluğunun da enerjinin bölgesel tüketim noktalarına iletiminden sonra başladığını hatırlatan Yüksel, şunları kaydetti:

"Kaliteli, güvenli ve kesintisiz elektrik sağlamak için ekiplerimiz üzerlerine düşen görevi büyük bir hassasiyetle yapıyor. Elektriğin sorumluluk alanımızda bulunan şebekemize ulaşmasını sağlayan TEİAŞ ile yapılan ortak bakım, yenileme ve yatırım çalışmaları sayesinde kesintilerde büyük oranlarda azalma yaşandı. TEİAŞ 21. Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar sayesinde son 6 yılda trafo merkezlerindeki arızalarda yüzde 60'a yakın azalma görüldü. 2010'da Aydın, Denizli ve Muğla'daki TEİAŞ'a ait trafo merkezlerinde meydana gelen arıza sayısı 2 bin 888 olarak kaydedilmişti. 2016'da ise bu sayı bin 229 seviyelerine düştü."

Yüksel, TEİAŞ ile sağladıkları iş birliği ve kamu yararına gerçekleştirdikleri ortak yatırımlar ile tüketicilere sundukları hizmet kalitesinin her geçen gün arttığını vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.