Denizli

FETÖ'nün Denizli'deki "kadın" yapılanmasına yönelik soruşturma

12:54 21 Şubat 2017
FETÖ'nün Denizli'deki "kadın" yapılanmasına yönelik soruşturma

Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün eski ve yeni "il ablaları"nın da aralarında olduğu 8'i tutuklu 23 şüpheli hakkında iddianame hazırlanarak mahkemeye gönderildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin hiyerarşik yapısında "abla" tabir edilen kadın yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında örgütün yeni Denizli il ablası E.Ç. ve eski il ablası F.N'nin de bulunduğu 8'i tutuklu, 13'ü yakalamalı ve 2'sinin de adli kontrollü olduğu toplam 23 şüpheli hakkındaki soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı.

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, 23 şüphelinin, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üyelik suçundan yargılanmaları istendi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'nin "abla" tabir edilen kadın yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları ve OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan derneklere üyelikleri tespit edilen 25 kadının yakalanması için 10 Şubat'ta Denizli'nin yanı sıra Kırklareli, Adıyaman, Manisa, Antalya, Ankara, İzmir ve Kütahya'da eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, gözaltına alınan 10 kadından 8'u tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.