Denizli

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden şehide vefa

17:18 21 Şubat 2017
Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden şehide vefa

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, Şırnak'ta şehit olan Doğan Acar'ın evinin yakınındaki yaya üst geçidine şehidin isminin verilmesini kararlaştırdı.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantılarının 2'nci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında yapıldı.

Toplantıda, Başkan Zolan ve mecliste grubu bulunan partilerin grup başkan vekillerinin imzalarıyla sunulan, Akhan Mahallesi'ndeki yaya üst geçidine, 10 Ağustos 2015'te Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde şehit olan Jandarma Er Doğan Acar'ın isminin verilmesine ilişkin önerge görüşüldü.

Kabul edilen önerge ile Şehit Jandarma Er Doğan Acar'ın ismi, evlerinin yakınında yapılan yaya üst geçidine verilmesi kararlaştırıldı.

Zolan, yaptığı açıklamada, Türk milletinin bu vatan için canını veren şehitlerini her zaman saygı, minnet ve şükranla anacağını belirtti.

Zolan, "Şehit er Doğan Acar'ın adını Akhan'daki yaya üst geçidimize veriyoruz. İsmi orada yaşayacak. Şehidimizin mekanı cennet olsun." dedi.

Başkan Zolan, geçen ay şehit er Doğan Acar'ın Akhan Mahallesi'ndeki baba evini ziyaret etmiş ve şehidin annesi Fatma Acar'dan, burada yapılan yaya üst geçidine evladının adının verilmesi için izin istemişti.

Şehit annesi Fatma Acar da, bu karardan gurur duyacağını ifade ederek, "Doğan'ımın adını koyarsanız beni sevindirirsiniz. Kapımı açtığım an onun ismini gördükçe mutlu olacağım, benim çocuğumu unutmadılar diye. Doğan'ın adını orada görmek bana gurur verir." ifadelerini kullanmıştı.

Jandarma er Doğan Acar, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 10 Ağustos 2015'te teröristlerin askeri helikoptere açtığı ateş sonucu şehit olmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.