Denizli

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

19:41 08 Mart 2017
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Denizli'deki Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Çocuk Eğitimevi'nde hükümlü kadınlar tarafından üretilen çeşitli ürünler ve çizilen resimlerden oluşan sergi açıldı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Çocuk Eğitimevi'nde kalan hükümlü kadınların ürettiği havlu, şal, gıda malzemeleri, süs eşyaları ile çizdikleri resimlerin yer aldığı sergi, kentte bulunan bir alışveriş merkezinde açıldı.

Açılışa katılan Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, kadın hükümlüler tarafından üretilen ürünlerin ve çizilen resimlerinden oluşan serginin çok önemli bir faaliyet olduğunu söyledi.

Cezaevindeki insanların topluma kazandırılmasının önemine dikkat çeken Vali Altıparmak, "Ben önceki dönemde yaptığım hataları yapmayacağım, ayaklarımın üzerinde duracağım, diyenler için müthiş bir fırsat. Halk Eğitim'den verilecek belgelerin ötesinde, sosyal birimlerle, ilahiyatçılarla manevi boyutlarını da desteklememiz gerekiyor. Bu konuda bize düşen neyse destek vermeye hazırız. Hepsinin ellerine sağlık. Kadınlarımızın bu özel günlerini tebrik ediyorum." diye konuştu.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ise, Türkiye'nin en büyük kadın açık cezaevinin kentte olması nedeniyle böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Hükümlülere eğitim verip üretkenlik kazanmalarını sağladıklarını ifade eden Alper, şunları söyledi:

"Bozkurt Ceza İnfaz Kurumu, üretkenliğin ve eğitimin verildiği bir yer. Kapalı ceza infaz kurumlarında iyi hal gösteren hükümlüler, burada eğitimlerine devam edebiliyor, yeteneklerini geliştirebiliyor. Gıda ve tekstil sektöründe rahatlıkla iş bulabildikleri ve hatta girişimci olarak iş yapabilecekleri bir eğitim sürecinden geçiyorlar. Topluma yeniden döndüklerinde hayatlarını sağlıklı bireyler olarak idame ettirebiliyorlar."

Bozkurt Kadın Açık Cezaevi Müdürü Meltem Babaoğlu da, cezaevinde kalan kadın hükümlülerin meslek edinerek tahliye olduğunu kaydetti.

Babaoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamanın kendileri için önemini vurguladığı konuşmasında, "Onların ürettikleri ürünleri sergilemenin önemli olduğunu düşündüğümüz için böyle bir sergi gerçekleştirdik. 500 kadın hükümlü var. Bunların 10 tanesi çocuk hükümlü. Annesinin yanında kalan 30 çocuk var."

Protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilen sergide, tekstil, dokuma, gıda ve resimden oluşan 50'nin üzerinde ürün sergileniyor.

Sergide, hükümlü kadınların hayallerini yansıttıkları resimlerle ürettikleri çeşitli ürünler dikkat çekiyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.