Denizli

Denizli'de işçilerden eylem

20:53 15 Mart 2017
Denizli'de işçilerden eylem

Denizli'de, çok amaçlı spor salonu inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmadan 2 aydır ücretlerini alamadıkları iddiasıyla eylem yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Merkezefendi ilçesine bağlı Adalet Mahallesi'nde yaptırılmakta olan çok amaçlı spor salonu inşaatındaki 40 işçi, 2 aydır taşeron firmadan ücretlerini alamadıkları iddiasıyla inşaat alanındaki atıkları yakarak eylem yaptı.

İşçiler, olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin alevleri söndürmelerini engellerken, polisin işçileri ikna etmesiyle yangın söndürüldü.

Çalışanlardan Erdal Altıntaş, işçiler adına yaptığı açıklamada, iki aydır taşeron firmadan ücretlerini alamadıklarını ve üç gündür işi bıraktıklarını belirtti.

İhaleyi alan firmanın alt taşeron şirkete ödeme yaptığını ancak taşeron şirketin işçilere parasını ödemediğini dile getiren Altıntaş, "Sıvacı, alçıcı, mekanikçi hepimiz buradayız. 300 bin lira alacağımız var ama alamıyoruz. Ortada hiçbir yetkili yok. Devlet ihaleyi alan firmaya parayı verdi ama ihaleyi alan alt firma parayı ödemedi." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.