Denizli

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya:

16:55 17 Mart 2017
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 15 Temmuz'da dünyaya demokrasi dersi verdiklerini belirterek, "15 Temmuz sonrasından itibaren birçok uluslararası güç hala ülkemizin üzerinde birliğimize saldırıyor. Niçin bizim Avrupa'ya gidip vatandaşlarımızla buluşmamıza, onlara referandumun sadece ne getireceğini anlatmamıza izin vermiyorlar? Millet olarak bunu iyi görmemiz lazım." dedi.

Kaya, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile partisinin İl Başkanlığını ziyaret ederek, halk oylaması için evleri tek tek dolaşan "Çat Kapı" ekibindeki kadınlarla bir araya geldi.

Kadınlara başarı dileyen Kaya, Denizli'den ülke ortalamasının üzerinde "Evet" oyu beklediklerini söyledi.

Kaya, "16 Nisan'a kadar durmak yok. Kapı kapı dolaşacağız. Güçlü bir şekilde sandıktan çıkacağız. 'Evet' çıkacak Allah'ın izniyle ama inşallah çok güçlü bir mesajla çıkacak." şeklinde konuştu.

Zeybekci de Kaya'nın baba tarafından Acıpayamlı hemşehrileri olduğunu hatırlatarak, "17 Nisan'da inşallah gelecek, bizlerle zeybek oynayacak." dedi.

Sohbetin ardından Kaya ve Zeybekci, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

- Şehit ailelerine ziyaret

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, daha sonra geçen yıl 17 Aralık'ta Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik terör saldırısında şehit olan sıhhiye er Hasan İlhan'ın Hacıkaplanlar Mahallesi'ndeki ailesini ziyaret ederek, baba Süleyman ile anne Hanife İlhan'a başsağlığı diledi.

Buradan 28 Kasım'da Tunceli'de çıkan çatışmanın ardından tedavi gördüğü hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Burhan Acar'ın Pelitlibağ Mahallesi'ndeki babaevine geçen Kaya, şehidin babası Murat ile annesi Ayşe Acar'a başsağlığı dileyerek bir süre sohbet etti.

Acar'ın yakınları, şehidin amcası Süleyman Acar'ın da 1999 yılında teröristlerle girdiği çatışmada şehit olduğunu söyledi.

- Hollanda'nın skandal tavrı

Kaya, daha sonra Pamukkale ilçesinde faaliyet gösteren tekstil fabrikasını gezerek işçilerle görüştü.

İşçilere hitap eden Kaya, geçen hafta sonu Hollanda'da yaşadığı diplomatik skandalı anlattı.

Hollanda'da gerçekten çok çirkin, demokrasi ve insan haklarına hiçbir şekilde uymayan acı bir hadiseyle karşılaştıklarını dile getiren Kaya, şunları söyledi:

"Sayın Ekonomi Bakanınız Nihat Zeybekci'ye de çok çirkin bir muamelede bulundu Avrupa. O da yılmadı, Almanya'ya giderek vatandaşlarımızla buluştu, onlarla kucaklaştı. Gazetelerinden çok çirkin, yakışıksız iftirada bulundular. Gittik, her türlü çirkin muameleyi bize gösterdiler, konsolosumuzu hapse attılar, hücreye attılar, ekip arkadaşlarımı hapse attılar. Bir kadın bakanı nasıl tehdit olarak gördülerse üzerlerimize silahlarını doğrultmak suretiyle saatlerce bizi orada beklettiler ama vatandaşlarımız, daha sonra köpeklerle, atlarla saldırdıkları vatandaşlarımız, bizi yalnız bırakmadı, sizler bizi yalnız bırakmadınız.

Bize sahip çıkan, her zaman yanımızda olan vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Hollanda için gerçekten çok büyük bir utançtı. Bir utanç gecesi yaşadık demokrasi adına, insan hakları adına utanç gecesiydi bu ama ben inanıyorum ki o gece bana, ekibime, konsolos arkadaşlarımıza karşı yapılanlar, o insanlık dışı muameleye karşı en güzel cevabı Avrupalı Türk kardeşlerimiz 16 Nisan'da verecek."

- "15 Temmuz'da ülkenin birliğine kastedildi"

Ülkenin çok önemli bir dönemden geçtiğine dikkati çeken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, "15 Temmuz'da 250 şehidimizin 11'i kadın, 8 çocuk şehidimiz var." dedi.

Kaya, Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle gerçekten çok büyük bir millet olduklarını belirterek, şunları dile getirdi:

"15 Temmuz'da dünyaya demokrasi dersi verdik. Ben dünyaya demokrasi dersi veren bu milletin bir evladı olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Bu, vatanı işgal etme girişimiydi 15 Temmuz. Bir darbe girişimi filan değildi. Bu ülke darbeler yaşadı evet ama 15 Temmuz, darbenin de ötesinde bu ülkeyi işgal etme girişimiydi ama bu aziz millet milli birlik ve beraberliğine kimsenin kastedemeyeceğini, vatanımızın bölünmez olduğunu 15 Temmuz'da canını vererek, kanını dökerek göstermiştir. O gece kadınlarımız eşlerine 'Bu gece sokağa çıkmazsan eğer yarın çocuklarımızın çıkacağı bir ülkemiz olmayacak.' diyerek şehadete uğurladı.

Eşini şehadete uğurlayan hanım kardeşlerimiz, eşiyle, bayrağıyla, bebeğiyle meydanlara inen hanım kardeşlerimiz, kadınlarımız var. Şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyorum, kadın şehitlerimize, çocuk şehitlerimize. 20 bin 500'ün üzerinde gazimiz var, onlara da acil şifalar diliyorum. Hala daha onlarca ameliyat geçiren gazilerimiz var. Allah onlara da şifa versin."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "15 Temmuz'da dünyaya demokrasi dersi verdik ama hala birçok uluslararası güç birliğimize saldırıyor. Niçin bizim Avrupa'ya gidip vatandaşlarımızla buluşmamıza, onlara referandumun sadece ne getireceğini anlatmamıza izin vermiyorlar? Avrupa niçin bakanlarımızın vatandaşla buluşmasına engel oluyor? Millet olarak bunu iyi görmemiz lazım. Bunu iyi düşünmek lazım. Bu referandum gerçekten çok önemli. Türkiye'nin istikbal ve istiklal mücadelesi. Bunu çok iyi görüp 16 Nisan'da sandığa gittiğinizde bunu düşünerek çok oy verin." değerlendirmesinde bulundu.

- "Türkiye için oy kullanacağız"

Kaya, Türkiye'nin daha güçlü ve istikrarlı olması için çalıştıklarını kaydederek, 16 Nisan'da koalisyonları artık rafa kaldırmak üzere oy kullanacaklarını söyledi.

"Koalisyon dönemlerini bu ülke asla bir daha görmeyecek inşallah." diyen Kaya, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şahıslardan öte bir mesele bu. Bu ne Recep Tayyip Erdoğan'ın meselesi ne de başka bir partinin meselesi. Bu, bir memleket meselesi. Ülkemiz için bunu istiyoruz. Hepimiz faniyiz, her nefis ölümü tadacaktır. Bir şahıs için değil, Türkiye için oy kullanacağız, bunu böyle görmek lazım. Allah'ın izniyle kadınlarımız bugüne kadar bizi hiç yalnız bırakmadılar, gençlerimiz aynı şekilde bizi hiç yalnız bırakmadılar. Ben inanıyorum ki 16 Nisan'da Türkiye'nin geleceği için kadınlarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız, tüm Türkiye, Türkiye'nin istikrarı için oy kullanacak. 16 Nisan'da Allah'ın izniyle çok daha güçlü bir Türkiye için oy kullanalım. Kalıcı istikrarı sizlerle birlikte sağlayacağız.

Türkiye'yi dünyanın ilk 20 ekonomisinin içerisine soktuk ama bizim hedefimiz çok daha ötesi. İnşallah ilk 10'a, ilk 5'e sokmayı hedefliyoruz Türkiye'yi. Bunu sizlerle başaracağız Allah'ın izniyle. Daha güçlü bir Türkiye'yi sizlerle inşa edeceğiz. Bu kutlu yürüyüşümüzden bizi hiçbir güç alıkoyamayacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.