Denizli

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

17:39 17 Mart 2017
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında Çanakkale Zaferi'nin, tarih boyunca bağımsızlık, hürriyet ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan çekinmeyen Türk milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi olduğuna vurgu yapan Altıparmak, Çanakkale Zaferi'nin, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkansızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanı olduğunu bildirdi.

Çanakkale Zaferi'nin sonuçları itibarıyla, dünya tarihini etkileyen bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Altıparmak, şunları kaydetti:

"Milletimizin imkansızlıkları ve olumsuzlukları da yenecek derecedeki üstün vatan sevgisi, 'Çanakkale geçilmez' sözünü tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.' sözüyle Çanakkale'deki askerimizin manevi gücünü, ölümden korkmayan azim ve inancını, Türk milletinin vatan uğruna canını feda etmekten asla kaçınmayacağını ve bu büyük zaferin hangi ruhla kazanıldığını gözler önüne sermektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.