Denizli

Sudan heyeti Denizli'de

03:04 19 Mart 2017
Sudan heyeti Denizli'de

Sudan'ın Kızıldeniz Eyalet Valisi Ali Ahmed Hamed Abdulkadir ile Sudan'ın İstanbul Başkonsolosu Emad Mirghani Abdelhamid Altohamy, Denizli Ticaret Odasına ziyarette bulundu.

Ziyarette, Kızıldeniz Eyalet Valisi Abdulkadir, Başkonsolos Altohamy ile AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya ve oda üyeleri hazır bulundu.

Abdulkadir, yaptığı konuşmada, Denizli'de bulunmaktan memnun olduklarını, Türkiye ile ülkeleri arasında ticaret potansiyeli gördüklerini belirtti.

İki ülke arasındaki ticaretin artırılması konusunda iş birliğine hazır olduklarını vurgulayan Abdulkadir, "İki ülke arasındaki ticaret hacmini, karşılıklı alınıp satılabilir şeyleri artırmak istiyoruz. Bununla ilgili aramızda niyet ortaya koyduk. İlişkilerimizi geliştirecek, ekonomik ilişkilere ivme kazandıracak adımları atmaya hazırız. Şahin Tin Bey'in davetiyle buraya geldim. İlişkilerimizin daha da gelişeceğine inanıyorum." dedi.

Milletvekili Tin de yeni dönemde Türkiye'nin Afrika ülkelerini hedef pazar olarak belirlediğini söyledi.

Kardeş ülke Sudan heyetini ağırlamaktan dolayı memnun olduklarını ifade eden Tin, Sudan ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin, yatırımların artırılması yönünde diplomatik faaliyetlerde bulunduklarını anlattı.

Tin, konuşmasına şöyle devam etti:

"Görüşmelerimizi yetkililerle paylaştık. Sudan ile ticaret anlaşmaları yapılması yönünde devletimizin üst kademesinde bazı çalışmalar başladı. Sudan'da gerçekten çok güzel yatırım alanları ve ticari imkanlar var. Orada bize gerekli kolaylığın sağlanacağı, bizim de ilişkilerin iyileştirilmesi anlamında elimizden gelenin yapılacağı konusunda karşılıklı mutabakata varıldı."

Salih Sarıkaya ise iki ülkenin sevinç ve üzüntüde kader birliği ettiğine dile getirdi.

Denizli ile Sudan arasındaki ticari iş birliğinin daha da ileri seviyelere getirilmesi için üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarına dikkati çeken Sarıkaya, "Kayıtlarımıza göre Denizli'den Sudan'a otomobil yedek parça, makine aksam ve parçaları, mobilya ve kağıt ürünleri, kimyevi maddeler, bakliyat, kuru gıda ürünleri ve daha bir çok alanda 1 milyon 611 bin dolar tutarında ihracat mevcuttur. Bunu artırmak için çaba gösteriyoruz. Türkiye'nin hedef pazar olarak belirlediği Afrika ülkelerine yönelik ticaretin artması için çalışmalarımız var." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.