Denizli

DTO, Ankara'da Denizli ile özdezleşmiş ürünleri tanıttı

13:23 21 Mart 2017
DTO, Ankara'da Denizli ile özdezleşmiş ürünleri tanıttı

Denizli Ticaret Odasının (DTO) Ankara'da düzenlenen 1. Ulusal Coğrafi İşaretler Buluşması'nda Denizli'yi temsil ettiği bildirildi.

DTO'dan yapılan açıklamada, DTO ile Bilim Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü işbirliği ile Coğrafi İşaretler Buluşması'nda Denizli'nin patenti alınan yöresel ürünlerinin tanıtıldığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, DTO olarak Ankara'da düzenlenen 1. Ulusal Coğrafi İşaretler Buluşması'nda, coğrafi işaretler olarak tescillenen "Denizli Traverteni, Buldan bezi, Denizli leblebisi ve Kale biberi" ürünlerini tanıttıklarını kaydetti.

Yöresel ürünlerin kültürel ve ekonomik zenginlik kaynağı olduğunu, bu kapsamda sosyal sorumluluk bilinci içinde şehrin adıyla özdeşleşmiş değerlerin korunması amacıyla çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Erdoğan, "Ürünlerimizi koruyamazsak yok olur gider. Coğrafi işaretler, yöresel kültürel değerlerimizin tescil yoluyla koruma altına alınarak özelliklerini kaybetmeden geleceğe taşınması ve tescilli ürünlerin ulusal ve uluslararası markalaşması yoluyla ekonomiye katkı sağlaması açısından çok önemli." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.