Denizli

Orman Haftası

18:56 21 Mart 2017
Orman Haftası

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 21-26 Mart Orman Haftası dolayısıyla "Ağaç Dikim Günleri" düzenledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, ağaçlandırma seferberliği kapsamında Denizli Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği törende, Bağbaşı Kent Ormanı yakınındaki teleferik alt istasyonunun bulunduğu alanda bin fidan dikti.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, Denizli'nin havasıyla, suyuyla, yeşil alanlarıyla başka illere, başka ülkelere örnek olmaya devam edeceğini ifade etti.

Öğrencilerin de katıldığı törende bugün bin fidanın toprakla buluşacağını belirten Zolan, şunları kaydetti:

"Onlar, siz sevgili çocuklarımızla birlikte büyüyecek. Siz büyüdüğünüzde o ağaçlar da büyümüş olacak. Ağaçlar, siz büyürken nefes aldığınız soluduğunuz o güzel havayı sağlayacak. O yüzden ağaçlarımıza iyi bakmamız, iyi korumamız gerekiyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl binlerce fidanı toprakla buluşturuyoruz, 1 fazla ağaç nasıl dikeriz, mevcut ağaçları nasıl koruruz, üzerine ne koyabiliriz onun derdindeyiz. Şu anda Denizli'de kişi başına düşen yeşil alan 13 metrekare. Bu oran Avrupa standartlarına göre 8 metrekaredir. Bugün Avrupa standartlarını geçen bir Denizli var."

Denizli'nin yüzde 48'inin orman olduğuna dikkat çeken Zolan, "Bu, Türkiye ve dünya ortalamasının çok üzerinde bir rakam. Güzel bir şehirde yaşıyoruz, çevreci bir şehirde yaşıyoruz. İnşallah bundan sonra bizim hedefimiz daha iyiye, daha güzele gitmek." dedi.

Fidan dikim törenine, Denizli Orman Bölge Müdürü Vekili Erol Pehlivan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın, davetliler ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.