Denizli

Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de

15:01 22 Mart 2017
Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bizim başımıza ne geldiyse bugüne kadar bize hazırlanan bugünkü bu sistemin bize dayatmalarıyla başımıza geldi. Türkiye'de bankaları bununla talan ettiler. Türkiye'nin ekonomisini bununla mahvettiler. Ülkemizin geleceğini bu sistemle kararttılar. Bu ülkenin başbakanlarını ve bakanlarını bu sistemle idam ettiler." dedi.

Bakan Zeybekci, Denizli'de Merkezefendi Belediyesi'nin Bayramyeri'ndeki "Neden 'evet' diyoruz" ofisini ziyaret etti.

Vatandaşları bilgilendirmek amacıyla faaliyet gösteren tanıtım ofisini kuran Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu'na teşekkür eden Zeybekci, burada yaptığı açıklamada, halk oylamasının yapılacağı 16 Nisan'ın bir "kutlama günü" olacağını söyledi.

Zeybekci, koalisyonların tahribatlara sebep olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"16 Nisan, ülkenin yeniden demokrasisini taçlandırdığı gün olacaktır. 16 Nisan, Türkiye'de bugüne kadar bize her türlü marazın, hastalığın, zararın geldiği bir hastalık kaynağı olan koalisyonlara, koalisyonlar vasıtasıyla bu ülkenin geri kalmışlığına, bu ülkenin malına, varlığına, geleceğine ve genç nesillerinin istikrarına yani bağımsızlık ile geleceğine musallat olan hastalıktan kurtulma günü olacaktır. 16 Nisan, Türkiye'de artık bir daha seçimlere giderken, bu ülkede, bu milletin yüreği ağzında olmadan seçime gittiği, artık koalisyonların olmadığı, 'Kim kiminle koalisyon yapar, tek başına iktidar olur mu, olmaz mı?' gibi tereddütlerin olmadığı bir zafer günü olacak. Bizim başımıza ne geldiyse, bugüne kadar bize hazırlanan bugünkü bu sistemin bize dayatmalarıyla başımıza geldi. Türkiye'de bankaları bununla talan ettiler. Türkiye'nin ekonomisini bununla mahvettiler. Ülkemizin geleceğini bu sistemle kararttılar. Bu ülkenin başbakanlarını ve bakanlarını bu sistemle idam ettiler, bu sistemle her şeyi yerine getirdiler."

- "18 maddeyle ilgili tek ayak üzerinde 40 yalan söylüyorlar"

Halk oylamasının önemine işaret ederek, "evet" ile "hayır" kampanyasını kıyaslayan Zeybekci, şunları kaydetti:

"Teşkilatlarımız 18 maddenin tanıtımı ile ilgili ellerinden geleni yaptılar ama bir de 'hayır' diyenlere bakın, tek ayak üzerinde 40 yalan söylüyorlar. 18 madde ile ilgili söyledikleri tek bir kelime yok. Milletin aklını karıştıracak, milletin doğrularına şüphe düşürecek ne yalan varsa hepsini söylüyor. Üç gün önce Aydın'daydım. Aydın'a gelen genel başkanları muhtarlara şunu söylüyor, '16 Nisan'dan sonra bir gün sabah kalkacaksınız, muhtarlıklarınız kaldırılmış.' diyor. Minibüsçülerin yanına gidiyor, diyor ki, '16 Nisan'da evet çıkarsa bir gün sabah bakarsınız minibüsleriniz elinizden alınmış olacak, onu göreceksiniz' diyor."

Bakan Zeybekci, 16 Nisan'ın aynı zamanda "CHP'nin kurtuluş günü olacağını" ifade ederek, şöyle devam etti:

"16 Nisan'da CHP de bundan sonraki seçimlerde bu ülkede yüzde 50 oy alabilme hüviyetine sahip bir muhalefet partisi haline gelecek. CHP'nin genel başkanı olanlar ve CHP'liler, bu milletin yüzde 60'ına, 70'ine onların değerleriyle barışan, yüzde 50 oya talip olan iddialı bir parti haline gelecek, 16 Nisan'dan sonra. İnşallah CHP için de hayırlı olacak. Türkiye'de siyaset rahatlayacak, Türkiye rahatlayacak."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Mart'ta Denizli'ye geleceği anımsatan Zeybekci, "24 Mart Cuma milletin adamı, milletin oylarıyla seçtiği ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Denizli'ye geliyor. İnşallah hep beraber Çınar Meydanı'nda olacağız. Çınar Meydanı, Denizli tarihinin gördüğü en muhteşem kalabalıkla dolacak. Bir zafer günü olacak cuma günü inşallah." diye konuştu.

Zeybekci, daha sonra Bayramyeri'nde esnaf ve vatandaşlarla görüştü.

Bakan Zeybekci'ye ziyaretinde Denizli Büyüşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ile partililer eşlik etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.