Denizli

Denizli'de toplu açılış töreni

15:49 24 Mart 2017
Denizli'de toplu açılış töreni

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'nin Türkiye'de parmakla gösterilen, Avrupa'nın bile özendiği bir şehir olduğunu ifade ederek, "Bütün bunlara sebep olan, bizi cesaretlendiren bir tek kişi vardı. O kim? Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun." dedi.

Zeybekci, 15 Temmuz Delikçınar Şehitler Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Erdoğan'ın Denizli'ye resmi olarak 25. gelişi olduğunu belirterek, bu ziyaretlerin Denizli'ye verdiği önemin göstergesi olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın 13 sene önce, 20 Mart 2004 yılında yine Denizli'de olduğunu hatırlatan Bakan Zeybekci, o gün "Denizli vizyon şehir olsun" dediğini aktararak, "Denizlimiz'i Türkiye'nin parmakla gösterilen bir şehri yaptık." ifadesini kullandı.

Zeybekci, Erdoğan'ın o ziyaretinde Denizli'nin hak ettiğini alacağını söylediğine dikkati çekerek, Denizli'nin hak ettiğini aldığını ve vizyon şehri olduğunu vurguladı. Denizli'nin Türkiye'de parmakla gösterilen, Avrupa'nın bile özendiği bir şehir olduğunun altını çizen Zeybekci, "Bütün bunlara sebep olan, bizi cesaretlendiren bir tek kişi vardı. O kim? Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun. Ne zaman Denizlimiz için kapısını çaldığımızda bizi hiç boş çevirmedi." diye konuştu.

Erdoğan'ın 20 Mart 2004 günü, bir ekonomi şehri olan Denizli ile buluşmasında faizlerin düşeceğini söylediğini, 2013 yılının Mayıs'ında faizlerin yüzde 4,6'ya indiği anlatan Zeybekci, şöyle devam etti:

"Bir zamanlar el açan, IMF'den gelen memurların yönettiği bir Türkiye vardı. Bugün Türkiye'yi IMF'den, Dünya Bankasından kim kurtardı? Türkiye'yi dünyanın 16, Avrupanın 6. büyük ekonomisi kim yaptı? Milli gelirimizi 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara kim çıkardı. Ülkemizin gelirini kim artırdı? Türkiye'yi dünyanın ilk 10, Avrupanın ilk 3 büyük ekonomisi olması 16 Nisan'da ne diyoruz? Bu milletin kanı emilmesi için ne diyoruz? Dünya Bankasından, IMF'den Türkiye'ye ekonomi bakanı gönderilmemesi için 16 Nisan'da ne diyoruz? Kimsenin yan gözle bakmaya cesaret edemeyeceği bir Türkiye için 16 Nisan'da ne diyoruz? Denizli'nin bundan sonra da siyasetin lider şehri olmaya devam etmesi için ne diyoruz?"

Alandaki vatandaşlar Bakan Zeybekci'ye "Recep Tayyip Erdoğan", "evet" diyerek cevap verdi.

Nihat Zeybekci, konuşmasının sonunda alandakilerle Necip Fazıl Kısakürek'in "Zindandan Mehmede Mektubu" şiirini okudu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.