Denizli

Honaz'da çocuklara "parti amblemli balon dağıtılması" iddiası

18:47 24 Nisan 2017
Honaz'da çocuklara "parti amblemli balon dağıtılması" iddiası

AK Parti Honaz İlçe Başkanı Zekeriya Akan, CHP Honaz İlçe Başkanının da aralarında olduğu bir grubun, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında çocuklara üzerinde CHP amblemi bulunan balon dağıtırken AK Partililer tarafından tartaklandığı" şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Akan, yaptığı yazılı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Honaz Belediyesi tarafından ilçe meydanında düzenlenen çocuk şenliğinin yoğun bir katılımla ve neşe içinde devam ettiği sırada 'Hayır' logosunun yer aldığı araçla CHP Denizli Kadın Kolları İl Başkanı Sündüz Başsorgun ve CHP Honaz İlçe Başkanı Suat Nurkaya'nın da aralarında olduğu bir grup CHP'linin şenlik bölgesine gelerek, şenliğe katılan çocuklara CHP amblemi bulunan balon dağıtma girişiminde bulunduğunu belirtti.

CHP'li grubun bu tutum ve davranışlarının şenliğe katılan çocukları ve ailelerini huzursuz ettiğini ifade eden Akan, açıklamasında, şunları kaydetti:

"Honaz Belediyesi çalışanları ve AK Parti ilçe teşkilatımızın mensupları ile ilçe halkımızın sağduyulu yaklaşımı sayesinde CHP'nin logolu balon dağıtım girişimi engellenmiştir. Ancak CHP'li partililerin dağıtımı devam ettirme konusundaki ısrarları sebebiyle polis gerekli müdahalede bulunmuştur. CHP'ye mensup bazı yetkililerin sosyal medya ve bazı yayın kuruluşlarında AK Parti mensubu kişilerin kendilerini tartakladıklarına ilişkin dolaşan açıklamaları düpedüz yalandan ibarettir. CHP, 23 Nisan gibi önemli bir günde Honaz ilçemizde yaptığı bu hatasını kabullenip ilçe halkından özür dilemesi gerekirken, yaptığı hatasını yalan ve iftiralarıyla temizlemeye çalışıyor. Honaz halkı bu yaşanan hadise karşısında kimin hizmet peşinde koştuğunu, kimin şov yaptığını çok iyi bilmektedir.

Cumhuriyet nasıl milletimizin koruması altında ise 23 Nisan da bu milletin koruması altındadır. Küçük çocuklara siyasi parti logolu balonlar dağıtarak siyasi şarlatanlık yapmak 23 Nisan'ın özüne zarar vermekten öteye geçmez. CHP aynı CHP, provokasyon, iftira ve yalan hepsi bir arada. CHP, siyasi şov peşinde."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.