Denizli

Denizli'den kısa kısa

21:20 08 Mayıs 2017
Denizli'den kısa kısa

Pamukkale Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncuları, öğrencilerde bedensel engelli sporcularla ilgili farkındalık oluşturmak için çalışma başlattı.

Tekerlekli Sandalye Takımı oyuncuları, bedensel engelli olmanın bir kusur olmadığını kamuoyuna anlatabilmek adına ilçedeki okullarda öğrencilerle buluşma gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Anaokulu öğrencileri ile bir araya gelen takım oyuncuları, minik öğrencilerle sohbet ederek basketbol maçı yaptılar, beraber tekerlekli sandalyeye oturdular.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, engelli vatandaşlara yönelik yaptıkları birçok projenin yanı sıra bedensel engelli olmanın bir kusur olmadığını kamuoyuna anlatabilmek adına da farkındalık çalışmaları başlattıklarını belirtti.

Kurdukları spor kulübünün ilk branşını da bedensel engelli basketbol takımı olarak belirlediklerine dikkat çeken Gürlesin, "Engelliler için pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak bedensel engelli olmanın bir kusur olmadığını minik yüreklere aşılamak için okullarımızda farkındalık eğitimleri gerçekleştiriyoruz." dedi.

-OSB Futbol Yükselme Grubu Müsabakaları

Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen ve OSB'deki firmaların katılımıyla yapılan OSB Futbol Yükselme Grubu ilk tur müsabakaları sona erdi.

Üç grupta 21 takımın mücadele ettiği OSB Futbol Ligi Yükselme Grubu müsabakaları ilk tur maçlarını grubunda ilk 4 içinde bitiren 12 takım bir üst turda mücadele etmeye hak kazandı.

OSB Spor Tesisleri Sorumlusu Süreyya Korkut, Ramazan ayı dolayısıyla müsabakaların bundan sonraki bölümünün temmuz ayı içinde oynanacağını belirtti. İkinci tur müsabakalarının 6'şarlı 2 grup şeklinde oynanacağını ifade eden Korkut, "Gruplarını 1. sırada bitiren iki takım direkt OSB Ligine yükselecek. Gruplarında ikinci ve üçüncü sırada bitiren takımlar çapraz eşleşme ile mücadele edip galip gelen 2 takım OSB Ligine yükselecek. Son takım ise gruplarındaki 4, 5. sıradaki takımlardan çapraz eşleşmede galip gelen takım olacak. Böylece bu sene 5 takım birden OSB Ligine yükselmiş olacaktır." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.