Denizli

Öğrencilerin "el emeği, göz nuru" sergisi açıldı

17:32 12 Mayıs 2017
Öğrencilerin "el emeği, göz nuru" sergisi açıldı

Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) bünyesinde bulunan KYK Denizli İl Müdürlüğünce, yurtlarda kalan öğrencilerin aldıkları kurslarda yaptıkları eserlerden oluşan sergi açıldı.

KYK Denizli İl Müdürlüğü tarafından öğrencilerin derslerinden arda kalan zamanlarda el sanatlarını öğrenmesine yönelik açılan kurslara yoğun katılım oluyor. KYK Denizli İl Müdürlüğünce ilçelerin de dahil olduğu 13 yurtta resim, ebru, taş boyama ve örgü gibi birçok dalda kurs açılarak öğrencilerin hem zamanı daha iyi değerlendirmesi sağlanıyor hem de el beceresi kazanması sağlanıyor.

Öğrencilerin yurtlarda düzenlenen kurslarda yaptıkları çeşitli el emeği göz nuru bin eser, KYK Pamukkale Öğrenci Yurdu'nda açılan sergiyle görücüye çıktı.

KYK Denizli İl Müdürü Alaeddin Aktaş, serginin açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde KYK Denizli İl Müdürlüğüne bağlı 13 yurdun olduğunu söyledi.

Bu yurtlarda 8 bin 500 öğrencinin barındığını ifade Aktaş, şöyle konuştu:

"KYK dendiği zaman bugüne kadar hep üniversitede okuyan öğrencilerin barındığı ve beslendiği yerler akla gelirdi. Ancak bu yıllarda KYK bir otel hizmeti vermesinin ötesinde bir eğitim yuvası, bir kültür hazinesi ve sanatsal değerlerinin yaşatıldığı yer haline geldi. Biz KYK'da barınan öğrencilerimize derslerine katkı anlamında kurslar düzenliyoruz. Bunun yanı sıra sosyal, kültürel etkinlikler ve sportif faaliyetler ile bir de burada toplanmamıza sebep olan el sanatı kurslarımız var. Bugün yaklaşık 12 farklı dalda öğrencilerimizin kurslarda almış oldukları eğitim neticesinde kendi elleriyle yapmış oldukları resim, hüsn-i hat, örgü, taş boyama gibi yaklaşık 150 civarında resim, 50 civarında hüsn-i hat ve 800 civarında farklı alanlardan eserler var. Ben buraya eser gönderen tüm öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum."

Sergide eseri olan üniversite öğrencisi Şeyma Kocabaş da yurtta boş vakitlerini değerlendirmek için açılan kursların çok iyi bir uğraş olduğunu belirtti.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.