Denizli

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19:09 18 Mayıs 2017
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Altıparmak, yayımladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda ilk adımı oluşturan ve milletin kaderini değiştiren 19 Mayıs 1919'un 98. yıl dönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın sevincini yaşadıklarını kaydetti.

Altıparmak, yayımladığı mesajda, şu ifadelere yer verdi:

"Güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak, geleceğimizin teminatı, umudumuz ve en büyük zenginliğimiz sizlersiniz. Gençlerine güvenen, onları en iyi şekilde yetiştiren milletler ilelebet mevcudiyetlerini sürdürebilirler. Üstleneceğiniz kutsal emaneti korumak, daha da yüceltmek için sizler de çok çalışmalı, kendinizi çok iyi yetiştirmelisiniz. Sizlerin, milli ideallerin peşinden kararlılıkla giden, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, vatanını seven, ahlaklı ve öz güvenli bireyler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşı’mızın tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz."

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise yayımladığı mesajda Samsun'dan yakılan kurtuluş meşalesinin tüm ülkeyi sararak, mazlum milletlere de cesaret örneği olduğunu ifade etti.

Zolan, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili gençler, atalarımız bu vatan uğruna, yokluklar içinde çok büyük mücadeleler vermiş, milli birlik ve beraberlikten güç alarak kahramanlık dolu destanlarla tarih sayfalarında yerlerini almışlardır. Bu cennet vatanı her alanda geliştirmek, tarihimizi gelecek nesillere aktarmakta siz değerli gençlerimizin asli sorumluluğudur. Ben bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutlar, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarını, saygı, minnet ve rahmetle anıyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.