Denizli

Ormanlık alana yakın yerlerde havai fişek ve dilek feneri yasak

19:19 18 Mayıs 2017
Ormanlık alana yakın yerlerde havai fişek ve dilek feneri yasak

Denizli İli Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu, ormanlık alana 500 metre mesafede havai fişek ve kontrolsüz şekilde havaya bırakılarak yere düştüğünde yangın çıkarma riski bulunan dilek feneri ve buna benzer nesnelerin kullanımının yasaklanmasına karar verdi.

Denizli Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu, Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında Orman Bölge Müdürlüğü Karahasanlı Orman Fidanlığı'nda toplandı.

Toplantıda, ormanlık alan bakımından Türkiye ortalamasının üzerinde olan Denizli'nin, orman yangınları konusunda riskli bölgeler içinde yer aldığı vurgulanırken, yağışların az olması nedeniyle orman yangınları bakımından riskli bir döneme girildiği, bu dönemde ormanlık alana 500 metre mesafede havai fişek ve kontrolsüz şekilde havaya bırakılarak yere düştüğünde yangın çıkarma riski bulunan dilek feneri ve buna benzer nesnelerin kullanımının yasaklanması kararlaştırıldı.

Komisyonda, 1 Haziran'dan itibaren yasak olan dilek fenerlerini satan ve kullananlara yönelik yasal işlem yapılacağı kaydedildi.

Vali Altıparmak, vatandaşları belirlenen piknik alanlarının dışında piknik ateşi yakmamaları konusunda da uyardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.