Denizli

Denizli Makine İhtisas OSB'ye TOKİ'den destek

11:53 20 Mayıs 2017
Denizli Makine İhtisas OSB'ye TOKİ'den destek

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan'dan Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulması düşünülen alan ve iş yerlerinin yapımı konusunda destek sözü aldıklarını bildirdi.

Milletvekili Tin, yaptığı yazılı açıklamada, TOKİ Başkanı Turan ile yatırımları ve planlaması devam eden toplu konut projeleri ile ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

Denizli'de kurulması planlanan Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi alanına ilişkin TOKİ Başkanı Ergün ile ön değerlendirmelerde bulunduklarını ve destek sözü aldıklarını kaydeden Tin, "TOKİ Başkanımızla verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Gerek İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulacak olan alanın belirlenmesi, gerekse belirlenen yerde yapılacak olan iş yerlerinin nasıl ve ne şekilde yapılacağına ilişkin istişarelerimiz oldu. Denizli'mize desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen TOKİ Başkanımız Ergün Turan Bey, Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmasına yönelik de önerilere açık olduklarını, her ne gerekiyorsa yapmanın gayretinde olacaklarını ve desteğe hazır olduklarını ifade ettiler." ifadeleri kullandı.

Denizli'nin her alanda olduğu gibi sanayi alanında da büyüme ve gelişimini sürdürdüğünü aktaran Tin, şunları kaydetti:

"Denizli'mizde makine sektörü de tekstil ve mermer sektöründe olduğu gibi hızla gelişme kaydediyor. Ancak makine üreticilerimiz, yatırım alanlarıyla ilgili ihtisaslarıyla ilgili herhangi bir sanayi bölgesi olmadığı için birtakım ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalmaktalar. Özellikle makine sektöründe hizmet veren sanayicilerimiz dar alanlarda hacmi büyük işler yapmak için büyük gayret sarf ediyorlar. Bize düşen çalışma koşullarının daha ferah ve yatırım ortamının daha iyi olacağı sanayi alanlarını kurmak. Bu konuda önemli kararlar aldık ve belli bir mesafe kat ettik. İnşallah süratle Makine İhtisas Organize Sanayi bölgesinin kurulumunu sağlayıp sanayicilerimizin yatırım ortamını iyileştirerek modern iş yerlerinin yapımını gerçekleştireceğiz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.