Denizli

"Kask takın hayatta kalın" etkinliği

16:59 24 Mayıs 2017
"Kask takın hayatta kalın" etkinliği

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından motosiklet sürücülerine kask dağıtıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü binası önünde "Kask takın hayatta kalın" sloganıyla düzenlenen etkinlikte, yürüme engelli Elif Çandır'a (18) kask ve elektrikli motor hediye edildi, 100 motosiklet sürücüsüne de kask dağıtıldı.

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, yaptığı konuşmada, etkinliği Trafik Haftası'nda yapmayı planladıklarını ancak tören öncesi elim bir trafik kazasında Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve makam şoförünü kaybettiklerini için etkinliği ertelediklerini anımsattı.

Altıparmak, Alper ve makam şoförüne Allah'tan rahmet diledi.

Türkiye'nin kazalarda can ve mal kaybının en çok yaşandığı ülkelerden biri olduğuna dikkat çeken Altıparmak, "Trafik kendimizin ötesinde karşımızdakine zarar verme ihtimalinin çok yüksek olduğu bir alan. Kurallar, kaideler var. Yollar ona göre dizayn edilmiş. Tabelalar ona göre yerleştirilmiş. Sadece tabelalara, kurallara uysak, en azından kazaları çok ciddi oranda azaltma imkanımız var. Ama maalesef kemer takmıyoruz, kırmızı ışık dinlemiyoruz." diye konuştu.

Denizli'de 550'ye yakın fahri trafik müfettişi olduğuna dikkat çeken Altıparmak, polislerin dışında fahri trafik müfettişlerinin de ceza yazdığını dile getirdi.

İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir de Denizli'de yaşanan trafik kazaları ve alınan önlemler hakkında bilgi aktardı.

- "Elektrikli motor, elim ayağım oldu"

Kask ve elektrikli motor hediye edilen Elif Çandır, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok heyecanlı olduğunu belirtti.

Çandır, şu ifadeleri kullandı:

"Beni mutlu eden tanıdığım, tanımadığım kim varsa herkese çok teşekkür ederim. Motor gelmeden önce benim elim, ayağım yoktu. Şimdi elim ayağım oldu. Tabii biraz acemiyim ama öğreneceğim. İnşallah kazasız belasız atlatabilirim."

Konuşmaların ardından Vali Altıparmak, Büyükşehir Belediyesi Osman Zolan ve diğer protokol üyeleri tarafından sürücülere kask dağıtıldı.

Kask dağıtımının ardından İl Emniyet Müdürlüğü motorize ekipleri ve motosikletli vatandaşlar şehir turu attı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.