Denizli

Denizli Emniyet Müdürü Demir:

22:18 24 Mayıs 2017
Denizli Emniyet Müdürü Demir:

Denizli İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Denizli'de her yıl ortalama yüzde 5 artışla 21 bin aracın trafiğe dahil olduğunu bildirdi.

Emniyet Müdürü Demir, "Kask Takın Hayatta Kalın" projesi kapsamında motosiklet sürücülerine kask dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, dünyada ölüm nedenleri sıralamasında trafik kazalarına bağlı ölümlerin ilk sırada yer aldığını belirtti.

Türkiye'de her yıl ortalama 185 bin civarında ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası meydana geldiğini dile getiren Demir, "Bu kazalarda ortalama 7 bin 300 vatandaşımız hayatını kaybetmekte, 300 bin vatandaşımız ise yaralanmaktadır. İlimizde ise 2016 yılında toplam 2 bin 925 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası meydana gelmiş, 46 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 4 bin 673 vatandaşımız ise yaralanmıştır. İlimizde her yıl kaza oranlarında ve sürücü sayılarında artış meydana gelmesine rağmen oransal olarak kaza sayımızda artış olmamıştır. İlimizde kayıtlı 377 bin araç bulunmakta ve her yıl ortalama yüzde 5 artışla 21 bin araç trafiğe dahil olmaktadır. Emniyet Müdürlüğü olarak 421 kilometre karayolu sorumluluk alanımız içerisinde bulunmakta olup, 286 trafik personelimizle denetimler yapılmaktadır."

Üzerinde önemle durdukları denetim konularının başında kask ve emniyet kemerinin geldiğine işaret eden Demir, şöyle konuştu:

"Emniyet kemerinin kullanımı, trafik kazalarında ölüm ve yaralanmaları yüzde 40 ile yüzde 60 oranlarında azalttığı bilimsel bir gerçektir. İlimizde emniyet kemeri kullanma oranı yüzde 83'lerdedir. Karayolu trafik güvenliğini etkileyen bir diğer unsur da seyir halinde cep telefonu kullanmaktır. Bu nedenlerden ötürü halkımızı kask ve emniyet kemeri kullanma konusunda bilinçlendirerek bu alışkanlıkların yaygınlaştırılması gerekmektedir. Bu amaçla 2017 yılında 'Kask Takın Hayatta Kalın' adı altında proje uygulamaya koyulmuş, kask kullanmayan sürücüler tespit edilip imkanlar dahilinde sürücülere kask dağıtımları yapılarak eğitimler verilmiştir. Trafik güvenliğinde emniyet kemeri ve kask kullanılmasının artırılmasını sağlamak için sadece ceza kesme değil, onları bilinçlendirmek ve sorumluluklarını artırmak amacıyla da 2015 yılından bugüne kadar 54 teşekkür mektubu gönderilmiştir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.