Denizli

AK Parti Denizli Milletvekili Tin:

15:15 25 Mayıs 2017
AK Parti Denizli Milletvekili Tin:

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, sanayi işletmeleri için TRT payı muafiyetinden sanayi alanlarındaki yapı denetim hizmet bedeli indirimine kadar birçok alanda kolaylık geldiğini bildirdi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi Tin, yaptığı yazılı açıklamada, komisyona sunulan üretim reform paketinde sanayi işletmelerine yönelik muafiyet ve indirimlere ilişkin çalışmanın yer aldığını belirtti.

Teklif edilen düzenlemeye göre sanayi işletmeleri için TRT payı muafiyetinden sanayi alanlarındaki yapı denetim hizmet bedeli indirimine kadar birçok alanda kolaylık geldiğini dile getiren Tin, şunları kaydetti:

"Komisyona sevk edilen üretim reform paketiyle Organize Sanayi Bölgesi, Endüstri Bölgesi, Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Serbest Bölgeler ve Sanayi Sitelerinde yer alan binalar için emlak vergisi muafiyeti getiriliyor. Yine büyük kolaylık sağlayacağını değerlendirdiğimiz haftalık çalışma ruhsatına ilişkin hususla ilgili de kanunda değişiklik yapılarak, hafta tatili ruhsatına muafiyet getiriliyor. Yine sanayi alanlarının kuruluş ve gelişme alanlarıyla ilgili alınan ot bedeline de muafiyet getirilerek her türlü kolaylığın önü açılıyor. Ayrıca teklif edilen tasarıya göre sanayi alanlarındaki arsa tahsislerinden damga vergisi ve gayrimenkul işlemlerinden harç alınmaması da sağlanacak."

Sanayi alanları ve yatırımcı işletmelere dönük üretim ve rekabet ortamını daha da kolaylaştırmak için gerekli yasal düzenlemeleri hızla hayata geçirdiklerini vurgulayan Tin, "Komisyonumuza gelen düzenlemeye göre sanayi siteleri ve serbest bölgeler için yapı denetimi hizmet bedelinde yüzde 75 oranında da indirim yapılacak." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.