Denizli

FETÖ'nün PAÜ yapılanması davası

20:29 20 Haziran 2017
FETÖ'nün PAÜ yapılanması davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Pamukkale Üniversitesindeki (PAÜ) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla dava açılan 73'ü tutuklu 115 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesince Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ile sanık yakınları katıldı.

Duruşmanın altıncı gününde, tutuklu sanık eski PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kaplan'ın savunmasına devam edildi.

Kaplan, hakkındaki "üniversitede terör örgütünün yöneticilerinden olduğu, tutuksuz sanık eski PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'yı örgüt adına rektör adayı olarak belirledikleri ve seçilmesi için çalışmalar yürüttüğü" iddialarını kabul etmediğini beyan etti.

- "Oğlum Fethullah ismini değiştirdi, FETÖ lanet bir yapı"

Hukuk fakültesinden yeni mezun olan oğlunun kendisinin gözaltına alınmasından sonra Denizli'ye gelerek çalışmaya başladığını ifade eden Kaplan, savunmasında FETÖ'nün lanet bir yapı olduğunu, ByLock iddiasıyla tutuklu olan oğlunun 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Muhammet Fethullah Kaplan olan ismini Muhammet Kaplan olarak değiştirdiğini söyledi.

Tutuklu sanıklardan Pamukkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (PAÜSEM) ile Tavas Meslek Yüksekokulu'nun eski müdürü Doç. Dr. Kudret Gezer, savunmasında PAÜ'de örgütün yapılanmasına öncülük eden yöneticilerinden olduğu, PAÜ'ye rektörlük seçimlerinden sonra genel sekreter olmak için karar hazırlattığı, PAÜSEM gelirlerinden örgüte para aktardığı, kızını üniversiteye aldırmak için kadro açtırdığı iddialarını kabul etmedi.

- İlginç ByLock savunması

Gezer, iki telefon hattında ByLock kullandığı iddiaları ile ilgili, "Böyle bir program kullanmadım, ikinci el telefon almışlığım olmuştur, önceki sahiplerinin ne yaptığını bilemem. Üniversitede laboratuvarda çalışırken telefonu masanın üzerine bırakıyordum, laboratuvardaki cihazlardan uzak durması gerektiğinden. Bu sırada telefonumu başkası kullanmış olabilir." diye savunma yaptı.

Duruşmaya, yarın devam edilmek üzere ara verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.