Denizli

FETÖ'nün PAÜ yapılanması davası

22:14 21 Haziran 2017
FETÖ'nün PAÜ yapılanması davası

Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Pamukkale Üniversitesindeki (PAÜ) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla dava açılan 73'ü tutuklu 115 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesince Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ile sanık yakınları katıldı.

Duruşmanın yedinci gününde, tutuklu sanıklardan eski PAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Topçu ile eski Endüstri Mühendisliği Bölümü Başkanı Osman Kulak ve ihraç edilen eski öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Rıza Tarakçılar savunma yaptı.

Topçu, hakkındaki "üniversitede terör örgütünün yöneticilerinden olduğu, tutuksuz sanık eski PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın örgüt tarafından desteklenmesi için yapılan çalışmada yönetici olarak yer aldığı, seçimden hemen sonra kendisini rektör yardımcısı olarak ilan ettiği, para toplayan yöneticilerden olduğu, yöneticilerle birlikte örgüt adına kadroları, alınacak şahısları belirledikleri" iddialarını kabul etmediğini beyan etti.

"Bağcı'nın rektörlük seçimi için yapılan toplantıda fişleme listesi oluşturulduğunu" ifade eden Topçu, eski rektör Bağcı gözaltına alındığında sorulan isimleri "bu yapıdandır" diyerek kendilerinin tutuklanmasına sebep olduğunu savundu.

Tutuklu sanıklardan Kulak, hakkındaki "PAÜ'deki örgütün ilk yapılanmasına dahil olduğu, toplantılar yaptığı, 2007 ve 2011 yıllarında Hüseyin Bağcı'yı örgüt olarak desteklemeleri neticesinde çalışmalar yaptığı, Hüseyin Bağcı seçildikten sonra 2012 yılında TÜBİTAK'ta görevlendirildiği, hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında örgütsel faaliyetler nedeniyle kamu davası açıldığı, 17-25 Aralık kalkışmasından sonra TÜBİTAK'taki görevinden el çektirildiği, bu nedenle PAÜ'ye dönerek bölüm başkanı olarak görevine devam ettiği" iddiaları ile ilgili savunma yaptı.

Devlete değer üreten bir akademisyen olarak silahlı terör örgütü üyeliği suçlamasını kabul etmediğini söyleyen Kulak, "TÜBİTAK'ta yöneticiyken 17-25 Aralık sürecinden sonra yargılandım ve tahliye edildim. Ben FETÖ gömleği giydirilmiş bir kişiyim. Makam hırsı aklının önüne geçmiş kişilerle TÜBİTAK sürecimi kullananlar yüzünden 11 aydır tutukluyum." dedi.

Duruşmaya, yarın devam edilmek üzere ara verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.