Denizli

AK Parti Denizli Milletvekili Tin:

12:55 10 Temmuz 2017
AK Parti Denizli Milletvekili Tin:

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, "FETÖ'nün sayısız delilin şüpheye yer bırakmadığı 15 Temmuz 2016 darbe girişimine kalkıştığı ve 249 masum insanımızı katlettiği, demokrasi ve halk iradesine ağır bir saldırı gerçekleştirdiği ortadayken bu yapının görmezden gelinmesi de asla kabulü mümkün değildir." dedi.

Milletvekili Tin, yaptığı açıklamada, Türkiye'de OHAL'in ülkenin bekası ve terörist yapıların temizlenmesi için uygulandığını ve Avrupa Parlementosu tarafından Türkiye'ye yöneltilen iddiaların asılsız ve asla kabul edilemez olduğunu belirtti.

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile müzakereleri askıya alma raporunu kabul etmesinin izah edilebilir bir yanının olmadığını kaydeden Tin, "Rapor, Türkiye hakkında yersiz suçlamalar içeriyor. Somut delilerden uzak kişisel görüşleri barındıran bir raporla alınan karar tarafsız olamaz ve gerçeği yansıtmaz. Ayrıca Avrupa'nın mültecilere yönelik taşıdığı endişe de Avrupa Parlementosunu tutarsız karar almaya sevk etti." dedi.

Avrupa ülkelerinin ısrarla FETÖ'yü görmezden geldiğini dile getiren Tin, mesajında şunlara yer verdi:

"Avrupa Parlamentosu'nda kabul edilen rapora göre Türkiye'ye yönelik eleştirilerin merkezinde OHAL yer almaktadır. Oysa raporda OHAL'in ilan edilmesine neden olan Türkiye tarafından silahlı terör örgütü olarak ilan edilen terörist yapı FETÖ ile ilgili gerçekler görmezden gelinmiştir. FETÖ'nün sayısız delilin şüpheye yer bırakmadığı 15 Temmuz 2016 darbe girişimine kalkıştığı ve 249 masum insanımızı katlettiği, demokrasi ve halk iradesine ağır bir saldırı gerçekleştirdiği ortadayken bu yapının görmezden gelinmesi de asla kabulü mümkün değildir."

Tin, kabul edilen rapora göre, binlerce kamu çalışanının görevden uzaklaştırıldığı, seçilmiş görevliler ve sıradan insanların tutuklandığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.