Denizli

AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

18:18 11 Temmuz 2017
AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

Anadolu Ajansı (AA) Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi, Denizli'de açıldı.

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara ve İstanbul'da çekilmiş 79 fotoğraftan oluşan "AA Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi" Denizlililer ile buluştu.

Darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetlerine ev sahipliği yapan Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndaki sergi, 16 Temmuz Pazar gününe kadar açık kalacak.

Sergide, İstanbul ve Ankara'da 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden kesitler yer alıyor.

- "15 Temmuz ruhunu diri tutacağız"

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, serginin açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'u unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

15 Temmuz ruhunu her zaman diri tutacaklarını ifade eden Subaşıoğlu, "Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz tarihinde travma yaşadık. Türk siyasi tarihi açısından çok önemli bir dönüm noktası. Asker kılığına girmiş FETÖ mensubu teröristlerin Türkiye'de vatandaşın helal oyuyla seçilmiş bir iktidarı alaşağı etmek için yapmış oldukları darbe girişimini, millet olarak o geceden itibaren püskürttük. Aslında 15 Temmuz'u tanımlamak gerekirse darbeye karşı milletin yapmış olduğu bir darbedir. Milletimiz ilk defa Türkiye'deki darbelere karşı el koyma hadisesini gerçekleştirmiştir." diye konuştu.

Subaşıoğlu ve beraberindekiler, daha sonra sergiyi gezdi, fotoğrafları inceledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.