Denizli

AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

13:18 13 Temmuz 2017
AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

Denizli'de, "Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi" izlenime sunuldu.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırası ve sonrasında AA foto muhabirlerinin Ankara ile İstanbul'da çektiği 79 fotoğraftan oluşan sergi, Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Bayramyeri Meydanı'nda açıldı.

Sergide, darbe girişimi gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden kesitler yer alıyor.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, açılışta yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'u unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi.

Tin, 15 Temmuz'un Türk demokrasi tarihi için önemli bir gün olduğunu vurgulayarak, "Darbe girişimi Türkiye'de ilk defa kendi içindeki hainlerin ve dış desteklerle Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkarak bölmek isteyen bir avuç çapulcunun giriştiği bir ayaklanmadır. Halkımız hain darbe girişimine gereken cevabı verdi. Allah onlardan razı olsun. Bunlar bir daha böyle işlere cesaret bile edemeyecek." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise 15 Temmuz'u unutturmamak ve gelecek nesillere aktarmak için sergiyi açtıklarını dile getirdi. Zolan, 15 Temmuz gecesi görev yapan basın mensuplarına o anları ölümsüzleştirdikleri için teşekkür etti.

Tin ve beraberindekiler, daha sonra sergiyi gezerek fotoğrafları inceledi.

Sergi, 15 Temmuz Cumartesi gününe kadar açık kalacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.