Denizli

FETÖ'nün Denizli'deki finans kaynaklarına yönelik dava

22:18 13 Temmuz 2017
FETÖ'nün Denizli'deki finans kaynaklarına yönelik dava

Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) finans kaynakları ve il yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 30'u tutuklu 67 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda devam eden davanın bugün gerçekleştirilen oturumuna sanıklar, avukatları ve sanık yakınları katıldı.

Üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanıklar, tahliye talebinde bulundu.

Tutuklu sanık Levent Güleryüz, "ByLock" kullandığı suçlamalarının asılsız olduğunu ve mahkemedeki bir, iki kişinden başkasını tanımadığını ileri sürerek tahliyesini istedi.

Tutuklu sanık Mehmet Halil Yavaşlar da evinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda el konulan bilgisayarların iade edilmesini istediğini belirterek, "Aramalarda oğluma ait bir bilgisayara el konulmuş. Onda oğlumun tezi vardı. İş yerimdeki bilgisayarım da olmadığı için fatura kesemiyorlarmış onun da iadesini istiyorum." diye konuştu.

Metin Tugan ise 43 yıllık esnaf olduğunu ifade ederek, cezası onanırsa sağlığı elverdiği sürece cezasını çekmeye hazır olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti verilen aranın ardından tutuklu ve tutuksuz sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 9 Ağustos'a erteledi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'nin "il yapılanması" ve "finans kaynakları"na yönelik soruşturma kapsamında, kapatılan TUSKON'un genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ve eski Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ile örgütün sözde üç "il imamı"nın da aralarında yer aldığı 30'u tutuklu 67 kişi hakkında dava açılmıştı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.