Denizli

AK Parti Denizli Milletvekili Tin:

17:29 20 Temmuz 2017
AK Parti Denizli Milletvekili Tin:

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, İsrail'in Kudüs'te Filistinlilere uyguladığı zulüm ve baskının kabul edilemez boyuta ulaştığını söyledi.

Milletvekili Tin, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in, Mescid-i Aksa için uyguladığı yaptırımları sert bir dille eleştirerek, tepki gösterdi.

Siyonistlerin barbarlığının artık çizmeyi aştığını vurgulayan Tin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kudüs Müslümanlarındır ve ilelebet öyle kalacaktır. Bu böyle bilinmeli ve böyle kabul edilmelidir. Değerlerimize ve inancımıza saygı göstermeyenlerin saygı beklemesi boşunadır. 1900'lü yıllarda Kudüs sokaklarına asılan Türk bayraklarını ve Selahaddin-i Eyyubi'nin başına siyah sarık sararak 'Kudüs fetih edilinceye kadar gülmeyeceğim' dediği zamanları tarih nasıl yazdıysa bizler de hiç unutmadık. 'Evine dön' diyen Siyonist işgalci askerlere 'ben evimdeyim sen evine dön' diyen Filistinli kadının cesareti ne kadar tazeyse, Kudüs'ü muhafaza eden Osmanlı askerlerinin içtima düzenine geçip ip gibi sıralandığı ve emir beklediği tarihi günleri de unutmadığımız bir gerçektir."

İsrail'in Kudüs'te Filistinlilere uyguladığı zulüm ve baskının kabul edilemez boyuta ulaştığının altını çizen Tin, "Kudüs'ün özgürlüğü Müslümanların özgürlüğü demektir. Osmanlı süvarilerinin 90 yıl önce Filistin topraklarını siperlerde savunurken tek düşündükleri gerçek, inancımıza göre kutsal kabul ettiğimiz Harem-i Şerif'i muhafaza etmek, Müslümanlar'ın geleceğine ve Peygamberimizin emanetine sahip çıkmak olmuştur. Bize göre Kudüs vatandır." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.