Denizli

FETÖ ile mücadele 3 cepheden olmalı

18:04 22 Temmuz 2017
FETÖ ile mücadele 3 cepheden olmalı

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, FETÖ ile mücadelenin, paralel devlet, paralel din ve paralel ahlak anlayışı çerçevesinde gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Subaşıoğlu, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısı Denizli Gazeteciler Cemiyetinde basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda, son zamanlarda çok hızlı değişen gündemle birlikte gazetecilerin iş yoğunluğunun arttığını söyledi.

Bilhassa geçen yıl 15 Temmuz'la birlikte ülke gündeminde yoğunluk yaşandığını ifade eden Subaşıoğlu, FETÖ'nün darbe girişimine toplumun bütün kesimlerinin karşılık verdiğini, demokrasiye sahip çıktığını belirtti.

FETÖ'nün kendi askeri, polisi, adliyesi, kendi kuralı ile devletin içinde bunu işleterek devletin işleyişine paralel bir yapılanma içerisinde olduğunun altını çizen Subaşıoğlu, şunları söyledi:

"İşin bir de paralel din anlayışı tarafı var. Dinimizin dayanışma ve yardımlaşma mekanizmaları, zekat ve sadaka müessesi ile çok açık ve net. Zekatı kimin vereceği kimin alacağı belli. FETÖ terör örgütü, zekat ve sadaka müessesini ortadan kaldırıp burs ve himmet mekanizması ile aslında Türkiye'de paralel din anlayışını da getirdi.

Tabii bir de işin paralel ahlak boyutu var. Hedefe ulaşmak için her yolu mubah görmeleri. Tek bir amaçları var, bu hedefe ulaşmak. Bunun için sınav soruları çalınabilir. Toplumun genel geçer kabul görmüş ahlak anlayışının yanında paralel bir ahlak anlayışı da getirmiş oldular."

FETÖ ile mücadelede işi bütün veçheleri ile ele alıp doğru değerlendirmek gerektiğine dikkati çeken Subaşıoğlu, "FETÖ ile mücadelemizi, paralel devlet, paralel din ve paralel ahlak anlayışı çerçevesinde gerçekleştirmemiz gerekiyor. Üç pencereden FETÖ ile mücadele etmemiz, bundan sonra hiç kimsenin o yollara etmemesi için bu zihniyetleri yok etmemiz gerekiyor. dedi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı da Subaşıoğlu'na ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, gazetecilerin yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.