Denizli

Denizli'nin ihracatı arttı

14:07 27 Temmuz 2017
Denizli'nin ihracatı arttı

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli'den yapılan ihracatın arttığını söyledi.

DTO Başkanı Erdoğan, Denizli Ticaret Odası temmuz ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, bürokrasiyi ve vakit kaybını önlemek adına birçok yeniliğin hayata geçtiğini, şirket kurmak için gereken formalite sayısının 8'den 3'e düştüğünü, maliyetin de yüzde 60 azaldığını belirtti.

Şirket kuruluşlarında artık notere ya da vergi dairesine gitmeden oda giriş katındaki Ticaret Sicil Müdürlüğüne başvurularak işlemlerin tek adreste tamamlanabileceğini ifade eden Erdoğan, "İhracat kredilerinde Kredi Garanti Fonu kefaleti yüzde 85'ten yüzde 100'e çıkarıldı. Taşınır Rehni Kanunu yürürlüğe girdi. İktisadi değer taşıyan her şey teminat olabilecek hale geldi. Sicil affı düzenlemesi yasalaştı. Vergisini düzenli ödeyenler için yüzde 5 teşvik primi uygulaması geldi. İstihdam Seferberliği hayata geçti. Yeni işe alınan bir kişinin her türlü ödemesini 3 ay devlet karşılıyor. Yatırıma yönelik inşaatlara KDV iadesi ödenecek." diye konuştu.

Dünya ve Türkiye ekonomisi hakkında bilgi veren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Gelişmiş ülkelerdeki büyüme normalleşme yolunda, gelişmekte olan ülkelerin büyüme ivmesinin de artma eğiliminde olması, küresel büyümenin yüzde 3,5 oranına yükselmesi beklentisini ortaya çıkarıyor. Türkiye ekonomisinde, enflasyon ve işsizlik sorunlarında bir iyileşme görülüyor. Cari açığın finansmanı konusunda herhangi bir risk görünmüyor. İhracatımızın yeniden toparlanarak artması olumlu gelişmelerin başında gelmekte.

Denizli ihracatındaki artış sürüyor. 2017 Haziran ayı sonu itibariyle Denizli ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,77 oranında artışla 1 miyar 436 milyon 847 bin dolar olarak gerçekleşti."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.