Denizli

Şehit Başsavcı Alper'in hayali gerçek oldu

13:31 03 Ağustos 2017
Şehit Başsavcı Alper'in hayali gerçek oldu

Cezaevlerine denetlemeye giderken 10 Mayıs'ta makam şoförüyle geçirdiği trafik kazasında şehit olan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in, Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Çocuk Eğitim Evi Müdürlüğünde üretilen tekstil ürünleri için yaptığı başvuru kabul edildi.

Şehit Başsavcı Alper'in kadın mahkumların tekstil atölyelerinde ürettiği ürünler için kadının "Zen" ile cezaevinin kısaltması "Ce"nin birleşiminden esinlenerek "Zen-Ce" adıyla yaptığı patent başvurusunun kabul edilmesinin ardından ürünler, "Zen-Ce" etiketiyle üretilmeye başlandı.

Yeni ürün Zen-Ce Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından yarın Denizli'de düzenlenecek "Ürün ve El Sanatları Fuarı" için oluşturulan stantlardaki yerini aldı.

- "Rahmetli Başsavcımızın çalışması hayata geçti"

Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, fuarın tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında, cezaevleri işyurtlarında üretilen ürünlerin, kendi markalarıyla piyasaya sunulduğunu belirtti.

Genel markalaşmaya gitmek için bir çalışmalarının olduğunu dile getiren Uçar, şunları söyledi:

"Zen-Ce de Denizli'de rahmetli Başsavcımızın bir çalışması idi, o hayata geçti. İnsanlar bilerek veya bilmeyerek suç işleyip cezaevine düşebiliyorlar. Bizim amacımız orada bu insanları topluma kazandırmak, cezasını çektikten sonra bir meslek sahibi olmalarını sağlamak. Onun için ceza infaz kurumları ile tutukevlerinde yürütülen eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında tutuklular, bir taraftan sigortalı olarak çalışırken diğer taraftan aldıkları ücretle bütçelerine katkıda da bulunuyorlar."

İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Dr. Vehbi Kadri Kamer de Türkiye genelinde 280 işyurdunda bin 700 atölyede 50 bin hükümlünün sigortalı olarak çalışıp meslek sahibi olduğunu belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.