Denizli

Denizli'de ölümlü kaza sonrası yol kapatma eylemi

16:20 08 Ağustos 2017
Denizli'de ölümlü kaza sonrası yol kapatma eylemi

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde otomobilin çarpması sonucu yaşlı kadının hayatını kaybettiği kaza sonrası bir grup, yol kapatma eylemi yaptı.

Alınan bilgiye göre, Cankurtaran Mahallesi'nden Denizli yönüne giden Sıdıka D'nin (49) kullandığı 20 BHH 35 plakalı otomobil, yolcu minibüsünden inen ve bastonundan yardım alarak yolun karşısına geçmeye çalışan 82 yaşındaki Fatmana Çakmakcı'ya çarptı.

Çarpmanın etkisiyle savrulan kadın, hayatını kaybetti.

Kaza sonrası sinir krizi geçiren otomobil sürücüsü Sıdıka D, hastaneye kaldırıldı.

Kazayı görerek olay yerinde toplanan bir grup, bölgede sıklıkla trafik kazası yaşandığı gerekçesiyle yol kapatma eylemi yaptı.

Yayalar için üst ya da alt geçit yapılmasını isteyen grubun Denizli'yi Muğla ve Antalya'ya bağlayan yolu kapatması uzun araç kuyrukları oluşmasına neden oldu.

Jandarma ve bölge trafik ekiplerinin ikna ettiği grup, yaklaşık 1 saat sonra dağıldı.

Gazetecilere açıklama yapan Muhtar Özgür Sarıkaya, yolda her ay bir kazanın yaşandığını belirterek, "Hem çarpılana hem çarpana yazık. Biz halk olarak buraya bir çözüm bulunmasını istiyoruz." diye konuştu.

Geçen yıl yolun karşısına geçmek isterken bir aracın çarptığı babasını yitirdiğini ifade eden Fehmi Koç da emniyet tedbiri olmayan yolun çok sayıda insanın ölmesine ve yaralanmasına neden olduğunu söyledi.

Öte yandan kaza anı yol kenarındaki bir işyerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.