Denizli

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplandı

19:41 11 Ağustos 2017
Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplandı

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi ağustos ayı toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında gerçekleşen toplantıda, çeşitli konulardaki önergeler gündeme alındı ve oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Zolan, Belediye Meclisi Üyesi Hüseyin Karadeniz'in istifası ile yerine MHP'li Erdoğan Er'in geldiğini belirterek, Er'e görevinin hayırlı olmasını diledi.

Üçgen Çarşısı maliklerinden bazılarının da dinleyici olarak katıldığı meclis toplantısında Belediye Meclis Üyesi Bekir Çapar, 1970'li yıllarda büyük emeklerle yaptırılan Üçgen Çarşısı'nın durumunu sordu.

Zolan, 30 Nisan'da işyeri malikleri ile üç saate yakın toplantı yaptıklarını hatırlatarak, iyi niyetle yaptırılan iş yerinin 40-45 yıldır atıl vaziyette olduğunu, bu kanayan yaraya çare olmak için gayret ettiklerini belirtti.

Oradaki mal sahiplerinin büyük bir mağduriyet içerisinde olduklarının altını çizen Zolan, şunları kaydetti:

"Burası önemli bir yer. İzmir, Ankara, Antalya ve Muğla yollarının kesişiminde yer aldığından şehre gelen herkesin ilk gördüğü yer. Bizim orada 1 metre kare yer alma niyetimiz yok. Burasının değerini artırmaya çalışıyoruz. Binanın değeri 1 lira ise arsanınki 5 lira. Ortada bir ölü var. O yapı fonksiyonel halde değil. Önce ortadaki cenazeyi kaldırmak lazım. Ondan sonra proje üretimi rahatlayacak. 15 Eylül'e kadar süre verdik. Mahkeme süreci bitti, belediyenin kararına uygun şekilde sonuçlandı. Orası çok güzel olacak. Yıllardır yaşanan mağduriyetler giderilecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.