Denizli

Denizli'de terör örgütü davası

16:31 15 Eylül 2017
Denizli'de terör örgütü davası

Denizli'de terör örgütü PKK/KCK'ya üye oldukları gerekçesiyle haklarında 5 ila 10 yıl arasında hapis istemiyle dava açılan 3'ü tutuklu 23 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'nde devam edilen duruşmaya, tutuklu sanıklar M.Y, F.T. ile Y.K, tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Tutuklu sanık F.T'nin avukatı İlyas Tarım, müvekkilinin sadece S.K. isimli kişiyi karşılayıp HDP binasına bırakmaktan başka bir girişiminin olmadığını savundu.

Tutuksuz sanık F.Ü'nün avukatı Mazlum Demirbağ da müvekkilinin Batman'da bir kişiden ele geçirilen flaş bellek üzerinde yapılan inceleme sonucunda yargılanmaya başladığını, konuyla alakasının olmadığını iddia etti.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklar M.Y, F.T. ile Y.K'nın tutuksuz yargılanmasına karar vererek duruşmayı 5 Aralık'a erteledi.

PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) ile legal görünümlü yeni yapılanması Dem-Genç Denizli içerisinde yer alan şüphelilere yönelik Denizli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 10 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda 19 kişi, devam eden çalışmalarda ise 4 kişi gözaltına alınmıştı.

Zanlılar hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma", "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek", "terör örgütü propagandası yapmak", "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama", "toplantı ve yürüyüşlere silah veya belirtilen aletlerle katılma", "görevi yaptırmamak için direnme", "kamu malına zarar verme", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme" suçlarından dava açılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.