Denizli

Denizli 2. Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi

17:16 22 Eylül 2017
Denizli 2. Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi

Denizli'de süren 2. Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi kapsamında Pamukkale Üniversitesinde (PAÜ) termal ve sağlık turizmi üzerine panel düzenlendi.

Denizli Valisi Hasan Karahan, panel öncesi yaptığı konuşmada kentin termal turizm alanında çok ciddi bir potansiyeli bulunduğunu söyledi.

Bu alanda altyapı, yetişmiş insan gücü ve girişimcilerin bulunduğunu söyleyen Karahan, "Herşeyimiz var, bundan sonra artık helva yapacağız." diye konuştu.

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak ise Pamukkale'yi dünya sağlık turizmi merkezi olma yolunda bu zirve ile taçlandırdıklarını belirtti.

Asırlar boyu sağlık dağıtan Pamukkale'nin termal suları bu kez Türkiye'nin sağlık turizmindeki payını artırmak için dünyaya sunulduğunu kaydeden Çakmak, Türkiye'nin sağlık turizminde 146 ülkeden 750 hasta getirerek 7 milyar dolarlık gelir elde ettiğini, bunda Ekonomi Bakanlığı'nın katkılarının da büyük olduğunu söyledi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ da Karahayıt'ta Pamukkale Üniversitesinin katkısıyla 14 bin 700 metrekare alanda kür merkezi, kaplıcalar ve termal otellerin bulunacağı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yapılacağını açıkladı.

Panele, 52 ülkeden yerli ve yabancı 350'den fazla sağlık ve turizm alanında faaliyet gösteren temsilci katılıyor.

2. Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi, 24 Eylül'de sona erecek.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.