Denizli

TKDK'dan Denizli'ye yeni yatırım

11:45 17 Ekim 2017
TKDK'dan Denizli'ye yeni yatırım

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli İl Koordinatörü Murat Kar, son çağrı döneminde yaklaşık 39 milyon lira yatırım tutarlı 12 proje başvurusunun yapıldığını bildirdi.

Kar, yaptığı yazılı açıklamada, 12 Haziran'da çağrı ilanına çıkılan ve 13 Ekim itibariyle sona eren IPARD II 2'nci Başvuru Çağrı dönemine ilişkin bilgi verdi.

IPARD II 2'nci Başvuru Çağrı döneminde 103 tedbiri başlığı altında Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile ilgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar kapsamında projeleri kabul ettiklerini belirten Kar, şunları ifade etti:

"Bu dönemde 12 proje başvurusu gerçekleşti, bu projelerin toplam yatırım bedeli ise yaklaşık 39 milyon lira. Bu rakamın yaklaşık 19,5 milyon lirası yatırımcılarımıza hibe olarak verilecek. Denizli'de daha önceki çağrılara kıyasla işleme tesisleri alanında rekor düzeyde başvuru yapıldı. Kurum olarak amacımız AB standartlarında hazırlanan projeler ile modern, verimli ve sürdürülebilir işletmeleri ilimize kazandırmak. Bu kapsamda yoğun gayret sarf ediyoruz. Kurum tarafından belirlenen şeffaf kriterler ışığında, en iyi hazırlanmış projeler seçilerek bu projelere yüzde 50 oranında hibe desteği sağlanacak."

Kar, işleme tesislerine yönelik bu çağrı ilanında alınan başvurulardan 8'inin soğuk hava deposu ve paketleme tesisi olduğunu, diğerlerinin de süt toplama merkezi, süt işleme tesisi, kırmızı et kesimhanesi ile kanatlı eti parçalama ve işleme tesisi olarak gerçekleştiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.