Denizli

MHP Buldan teşkilatındaki istifalar

13:50 01 Kasım 2017
MHP Buldan teşkilatındaki istifalar

MHP Buldan eski İlçe Başkanı Mehmet Tuğrul, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk'ten verdiği sözü tutmasını ve istifa etmesini istedi.

Tuğrul, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, istifa dilekçelerinin MHP Genel Merkezi ve MHP Denizli İl Başkanlığı'na gönderildiğini ifade etti.

MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk'ün, "Bunlar 200 kişinin istifa ettiğini resmi olarak ispatlasın, hep beraber gidelim ben burada bir hafta durmam." dediğini belirterek, şunları söyledi:

"Buldan'da ilçe teşkilatı bulunmadığı için istifa edecek olan arkadaşlar muhatap bulamadığından o tarihteki mevcut belediye meclis üyelerine vermişlerdir. Kendi hür ve ıslak imzalı dilekçelerinin asıllarını, MHP Genel Merkezi'ne, bir nüshası İl Başkanlığı'na kargoyla gönderilmiştir. Teslim belgeleri de elimizdedir.

MHP tüzüğüne göre, istifaların ilçe seçim kurulu ve notere gönderilmesi de gerekmiyor. İlçe seçim kuruluna 170'in üzerinde istifa dilekçesi de verilmiştir. Benim İl Başkanı Cafer Birtürk'e tavsiyem verdiği sözü tutması ve istifa etmesidir. Verdiği sözü tutmayacaksa artık susmalıdır. Çünkü konuştukça batmaktadır."

Tuğrul, Birtürk'ün açıklamalarını talihsizlik olarak nitelediklerini de sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.