Denizli

Yerli teknolojiye destek

12:50 06 Kasım 2017
Yerli teknolojiye destek

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Ar-Ge, yenilik ve tasarım projeleri sonucu teknolojik ürün üreten firmalara 5 milyon liraya kadar varan destek verileceğini bildirdi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Katip Üyesi Tin, yaptığı yazılı açıklamada, mecliste yapılan kanuni düzenlemeler başta olmak üzere hükümetin yaptığı tüm çalışmalarda sanayiciyi rahatlatacak, yerli üretimin önünü açacak önemli düzenlemeleri hayata geçirdiklerini belirtti.

Ar-Ge, tasarım ve inovasyon çalışmaları üzerine birçok desteklemeyi başlattıklarını vurgulayan Tin, şunları kaydetti:

"İşletmelerin yapacakları teknolojik ürün yatırımlarını her geçen gün daha da artan bir güçle destekliyoruz. Bu bağlamda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız öncülüğünde KOBİ'lerin, yurtiçi ve yurtdışı akademik veya araştırma enstitülerinin yaptıkları Ar-Ge, yenilik ve tasarım projeleri sonucu teknolojik ürünler üretmeleri durumunda 5 milyon liraya kadar varan destek verilecek. Bu destekleme ile yatırım projesi süresince, makine-teçhizat, kalıp ve bunlara ait taşıma, montaj ve sigorta giderleri ile yazılım gideri, üretim hattı tasarım gideri, personel gideri desteği, eğitim ve danışmanlık desteği ile kira desteklemeleri olacak. Destekleme mikro işletmeler için yüzde 70 geri ödemesiz, yüzde 30 geri ödemeli, küçük orta ölçekli işletmeler için yüzde 60 geri ödemesiz, yüzde 40 geri ödemeli şeklinde olacak. Üretime konu ürün, yüksek teknolojik alanda yer alan bir ürün ise yüzde 5 ilave destek verilecek. Destek kapsamında alınacak makine teçhizatın yerli üretim olması önemli olacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.