Denizli

"Denizli Büyük Depreminin 300. Yılı"

16:44 16 Kasım 2017
"Denizli Büyük Depreminin 300. Yılı"

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından, 19 Kasım 1717'de Denizli'de meydana gelen deprem dolayısıyla "Denizli Büyük Depreminin 300. Yılı" paneli düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, 19 Kasım 1717'de kent merkezinde çok şiddetli deprem olduğunu, 12 bin kişilik Denizli nüfusunun yarısının hayatını kaybettiğini belirtti.

Doğal afetlerin hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini vurgulayan Zolan, şunları söyledi:

"Bu anlamda Denizli'de Doğal Afet Parkı yapmaya karar verdik. Adalet Mahallemizde bulunan 39 bin metrekare yeşil alanımızın içerisinde insanlarımıza deprem gibi hiçbir zaman unutulmaması gereken doğal afetleri göstereceğiz. Burada doğal afetlerin sonuçlarının ne olabileceğini anlatmak adına bu projemizi hayata geçirmek arzusundayız."

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, "Deprem Gerçeği ve Alınması Gereken Tedbirler" adlı sunumda, 17 Ağustos 1999 Gölcük merkezli depremin tüm Marmara bölgesini etkilediğini belirterek, bu depremin Gölcük için bir dönüm noktası olduğunu dile getirdi.

Ellibeş, şöyle devam etti:

"Bu deprem olana kadar bizler depremi, başka yerlerde olan ama bizim kapımızı hiç çalmayacakmış gibi bilirdik. Birinci derece deprem bölgesinde yaşadığımızı, hazırlığımızın yeterli olmadığını ancak o zaman anladık. 17 Ağustos depremi Türkiye ve Gölcük'e deprem gerçeğiyle her an burun buruna kalabileceğimizi ve bundan kaçma imkanı olmadığını öğretti."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.