Denizli

AK Parti Denizli Milletvekili Tin:

16:33 18 Kasım 2017
AK Parti Denizli Milletvekili Tin:

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, "Burada daha çok yüksek teknolojide bir yatırım üzerine büyük bir makine ihtisas organize sanayi kuracağız ve bu anlamda yerli otomotiv üretiminde biz de pay sahibi olmak istiyoruz." dedi.

Milletvekili Tin, Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen "Mesleki Eğitim" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, işsizlik oranının en düşük olduğu illerden birisinin Denizli olduğunu söyledi.

Sanayicilerin vasıflı elaman bulmakta sıkıntı çektiklerini belirten Tin, "Öğrenci ve öğretmen arasındaki karşılıklı iletişim, değer ile saygı çok önemlidir. Ama en son o 28 Şubattaki büyük deprem yani meslek liselerinden üniversiteye geçişlerdeki puanının düşürülmüş olması Türkiye'de teknik ve ara elaman sorununu bugüne kadar getirdi. Ve bu yapılmış olan darbenin bizim sanayimize ve sektörümüze ne kadar büyük zarar verdiğini görüyoruz." diye konuştu.

Denizli'nin 81 il içerisinde ihracat, üretim ve ekonomiye kattığı katma değer anlamında 6. ve 7. sıralarda olduğunu, kentin her alanda kendini ispat etmiş bir il olduğunu ifade eden Tin, yerli otomobilin üretim üssü olmak istediklerini kaydetti.

Müstakil İş Adamları Derneği Denizli şube başkanının kentin yerli otomobil üretiminde pay sahibi olmak istediklerini belirten Tin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza bu konuda talebimizi ilettik. Dedik ki 'Biz Denizli sanayicisi olarak gerekirse otomotivin koltuklarını döşemek anlamında tekstil gerekse metal, cam ve motor kısımlarında biz de üretim üssü olmak istiyoruz' dedik. Bu konuda Denizli sanayicisi yeterlidir."

Milletvekili Tin, Denizli Sanayi ve Ticaret Odası, Makineci Makine Sanayicileri İş Adamı Derneği (MAKSİAD) ile beraber makine ihtisas organize sanayi kurulmasıyla ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü anlatarak, "Burada daha çok yüksek teknolojide bir yatırım üzerine büyük bir makine ihtisas organize sanayi kuracağız, bu anlamda yerli otomotiv üretiminde biz de pay sahibi olmak istiyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.