Denizli

Denizli'de hastanın yanlış verilen kan sebebiyle öldüğü iddiası

17:53 04 Aralık 2017
Denizli'de hastanın yanlış verilen kan sebebiyle öldüğü iddiası

Tuncer Kesen, gazetecilere yaptığı açıklamada, 75 yaşındaki annesi Hörü Kesen'i Servergazi Devlet Hastanesi ortopedi servisine tedavi amaçlı yatırdıklarını, ameliyatının ardından yanlış kan verilmek suretiyle annesinin öldüğünü ileri sürdü.

Denizli'de Servergazi Devlet Hastanesinde tedavi gören 75 yaşındaki hastanın yanlış verilen kan sebebiyle öldüğü iddia edildi.

Bir hemşirenin (0 Rh+) kan grubu olan annesine (AB Rh+) kan verdiğini iddia eden Kesen, "Annem yattığı sırada bir hemşire kan verdi. Daha sonra annem kötüleşti. Geçen zaman içinde de daha da kötü oldu ve hayatını kaybetti. Anneme yanlış kan verildi. Ben savcılığa giderek şikayetçi oldum." dedi.

Hastane yetkilileri, Hörü Kesen'in kesin ölüm sebebi yapılan otopsinin ardından belli olacağını bildirdi.

Bu arada Kesen'in cenazesi, Türlübey Mahallesi'nde toprağa verildi.

- Valilik: "Adli ve idari süreç başlatıldı"

Hörü Kesen'in yanlış kan verilmesi sonucu öldüğü iddiasına ilişkin Valilikten yapılan yazılı açıklamada da olay hakında Servergazi Devlet Hastanesi Başhekimliğinden alınan bilgi doğrultusunda, Kesen'in 30 Kasım tarihinde diz protezi ameliyatı olduğu kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Servergazi Devlet Hastanesi ortopedi servisinde diz protezi ameliyatı yapılan 75 yaşındaki hasta, serviste fenalaşması üzerine yoğun bakım ünitesine alınmış ve takip eden süreçte yapılan tüm müdahale ve tedaviye rağmen hasta kaybedilmiştir. Hastaya yanlış kan transfüzyonu yapıldığı iddiaları üzerine olayla ilgili idari ve adli süreç başlatılmıştır. Hastanın ölüm nedeninin tespit edilebilmesi adına otopsi için Adli Tıp Kurumuna sevki yapılmıştır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.