Denizli

Denizli'de Uluslararası Yaren Şairler Şöleni'ne doğru

17:08 13 Aralık 2017
Denizli'de Uluslararası Yaren Şairler Şöleni'ne doğru

Denizli'de bu yıl 3. düzenlenecek "Uluslararası Yaren Şairler Şöleni" 15-16 Aralık tarihlerinde Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde yapılacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, "Uluslararası Yaren Şairler Şöleni" ile genç şair adaylarını uluslararası alanda isim yapmış şairlerle bir araya getirerek tanışma imkanı sağlama, genç şair adaylarını yeni eserler üretmeye teşvik ederek Türk edebiyatına yeni şiir ve şairler kazandırmanın amaçladığı ifade edildi.

Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde 15-16 Aralık tarihlerinde başlayacak organizasyonda konferanslar şiir dinletileri, okur ve yazar buluşmalarının yapılacağı aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yerli ve yabancı çok sayıda şairin katılacağı etkinliklerde şiirin kalbi Denizli'de atacak. Şiir şölenine onur konuğu İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız olacak. 15 Aralık saat 20.00 da Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde sunuculuğunu Nedim Saatcioğlu'nun yapacağı ve konuk sanatçı Zekai Tunca'nın yer alacağı şiir şöleni ve müzik dinletisi yapılacak. 16 Aralık Cumartesi günü saat 14.00'da ise Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda "Hayata Şiirden Bakmak" konulu konferans düzenlenecek.

Konferansa Hayati İnanç ve Mehmet Nuri Parmaksız konuşmacı olarak katılacak. Aynı gün saat 20.00'de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde sunuculuğunu Nedim Saatcioğlu'nun yapacağı ve Kemal Külah'ın konuk sanatçı olarak katılacağı şiir şöleni ve müzik dinletisi yapılacak. Ayrıca lise ve dengi okullarda 24 ayrı oturumda şiir ve edebiyat konuşulacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.