Denizli

Kale Hürriyet İlkokulu'nun projesine AB'den hibe

09:51 15 Aralık 2017
Kale Hürriyet İlkokulu'nun projesine AB'den hibe

Kale Ya-Tu Otomotiv Hürriyet İlkokulu tarafından hazırlanan "Bilim çocuğa, Çocuk Geleceğe" isimli Erasmus+ projesi, AB'den hibe almaya hak kazandı.

Okulun hazırladığı Erasmus+ KA1 Okul eğitimi/Personel Hareketliliği projesi, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 3 bin 500 proje arasından seçilerek desteklenmeye uygun bulundu.

Okul Müdürü Yusuf Sarıkavak, projenin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, proje kapsamında 10 öğretmenin Avrupa’nın 2 farklı ülkesinde 2 farklı kursta 12 gün boyunca ilkokulda bilim, robotik, kodlama STEM eğitimi konularında kursa katılacağını söyledi.

Sarıkavak, "Projenin amacı çocuklara bilimi sevdirmek, merak ve keşfetme arzularını sürekli canlı tutmak, çağın gerektirdiği becerilerle donanmalarını sağlamak, teknolojinin üretim odaklı kullanılması, kodlamanın önemli konularında farkındalık oluşturmaktır." dedi.

Toplantıda sınıflarda öğrenciler ve öğretmenleri tarafından tasarlanan ürünlerin yer aldığı bilim ve teknoloji sergisi düzenlendi. Sergide yer alan Bayrak Tepe teleferik, komando maymun, sumo güreşçileri, park sensörlü araba gibi robot modelleri, konuşan Türk büyükleri tabloları, Pascal prensibi ile oluşturulmuş köprü ve kaldıraç düzenekleri, manyetik tren, çizgi çizen, temizlik yapan, böcek robot, dönen araç gibi çeşitli motorlu araçlar, basit elektrik devresi ile yapılan düzenekler, ekransız kodlama araçları ve kodlama zeka oyunları katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.