Denizli

BASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu:

15:37 16 Ocak 2018
BASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu:

Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, Türk tekstilcisinin 2018 için iyi bir motivasyona sahip olduğunu kaydetti.

Kasapoğlu, yaptığı açıklamada, 9-12 Ocak'ta Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen Heimtekstil Fuarı'nın dünyanın en önemli ev tekstili fuarı olduğunu belirtti.

Heimtekstil Fuarı'na Denizli'den bu yıl 65 firmanın katıldığını dile getiren Kasapoğlu, şunları ifade etti:

"Katılımcı firmalarımızın 34'ü Babadağlı ve BASİAD üyesiydi. Dernek olarak biz de fuarda üyelerimizi yalnız bırakmadık. Üyelerimizle yaptığımız değerlendirmeler ve genel olarak izlenimlerimiz oldukça olumlu. 2018 için iyimser bir tablo var ve 2017'den daha iyi bir yıl olacağı beklentisi var. Tabii bu noktada avro bölgesinden gelen rakamların iyileşmesi de önemli bir faktör. Avrupa'da büyüme 2017 için yüzde 2 oldu ki bu iyi bir oran. Avrupa'da işlerin iyiye gitmesi buradaki ihracatçıya yarayacak. 2018'de Avrupa'daki alıcıların alım konusunda istekli olacaklarını tahmin ediyoruz. Türkiye verileri özellikle yılın ikinci yarısı için mutlu edici ve önümüzde ekonomik bir daralma beklenmiyor. Türkiye üzerinde siyasi bir baskı, sıkıştırma yaşanmazsa ülke olarak son zamanların en iyi dönemini geçirebiliriz. İhracat artıyor, büyüme artıyor, işsizlik de az da olsa bir gerileme görüyoruz. Bu gelişmeler yatırım iştahını da artıracaktır."

Ekonomide veriler ne kadar önemli olursa motivasyonun da o kadar önemli olacağının altını çizen Kasapoğlu, "Türk tekstilcisinin 2018 için iyi bir motivasyona sahip olduğunu düşünüyoruz. Önümüz açık gözüküyor, uluslararası ilişkilerde yıl içinde bir kriz yaşamazsak 2018 herkes için başarılı geçer." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.