Denizli

AK Parti Denizli Milletvekili Tin:

16:09 02 Şubat 2018
AK Parti Denizli Milletvekili Tin:

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Üzüm Araştırma Komisyonunun tarımın genelini değil sadece üzüm ve bağcılık sektörüyle sınırlı kalması, sonuç odaklı çalışmanın yolunu açtığını kaydetti.

Milletvekili Tin, yaptığı yazılı açıklamada, bağcılık sektörü ve üzüm üreticilerinin sorunlarının araştırılarak alınacak tedbirlerin tespit edilmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonunun çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade etti.

Denizli denince genelde tekstil sanayisinin akla geldiğini ama üzüm üretimi ve ihracatında da iyi bir konumda olduğuna işaret eden Tin, şunları kaydetti:

"Toplamda 370 bin 244 dekarlık alandan 325 bin ton üzüm üretilmekte ve bunun belli bir bölümünün de ihracatı yapılmaktadır. Bu anlamda Denizli ilimizdeki üzüm üreticilerimiz Araştırma Komisyonumuzun çalışmalarını yakından takip etmektedirler. Üzüm Araştırma Komisyonunun tarımın genelini değil sadece üzüm ve bağcılık sektörüyle sınırlı kalması, sonuç odaklı çalışmanın yolunu açmıştır. Üzüm üreticilerimizin yaşadığı aksaklıkları, sıkıntıları ele alarak bunları çözüme kavuşturmak öncelikli hedefimizdir. Ayrıca üretim sonrası aşamada yaşanan pazarlama ve satış safhaları da çözüm bekleyen önemli bir sancıdır."

Araştırma Komisyonunun geleneksel komisyon standardından çıkarak sonuç odaklı çalışmalara imza atacağına inandığını vurgulayan Tin, "Bizim derdimiz hem üzümü yemek hem de bağcıyı sevmek ve korumak. Bu nedenle ortak akıl ürünü adımlar atarak sonuca doğru gitmek için iyi incelemek, sektörü iyi araştırmak ve sorunları kaynağında belirleyip çözmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.