Denizli

"Tarımda Büyüyen Denizli"

10:50 06 Şubat 2018
"Tarımda Büyüyen Denizli"

Denizli'de tarımda faaliyet gösteren üretici ve ihracatçı firma temsilcilerinin katılımıyla "Tarımda Büyüyen Denizli" konulu toplantı düzenlendi.

Denizli Valisi Hasan Karahan, toplantıda yaptığı konuşmada, bağcılık ve üzüm sektörünün sorunlarının ele alınması için TBMM'de kurulan Bağcılık ve Üzüm Araştırma Komisyonunda Denizli Milletvekili Şahin Tin'in yer aldığını hatırlattı.

Komisyonun, sektörün sorunlarıyla ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Karahan, "Bizler de bu komisyonun açtığı yolda vekilimizin talebi ile bir toplantı düzenleyerek bu konuyu masaya yatırmak istedik. Şehrimiz ne kadar sanayi şehri ise bir o kadar da tarım ve hayvancılık şehri, üzümde de iddialıyız. Bu konudaki sorunları vekilimiz TBMM'de komisyonda, bizler de burada dile getireceğiz." diye konuştu.

TBMM Bağcılık ve Üzüm Araştırma Komisyonu Üyesi AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin de tarım sektörünün Denizli ekonomisinde önemli yer teşkil etmesinden dolayı böylesi bir toplantıyı tertip etmenin faydalı olacağını değerlendirdiklerini ifade etti.

Bağcılık ve üzümcülük kadar diğer tarım ürünlerinin de önemli olduğunu dile getiren Tin, şunları kaydetti:

"Denizli'de yetişmeyen ürün neredeyse yok. İlimizdeki üreticilerimizin ürettikleri birçok ürün sayesinde tarımsal ürünlerde ihracatın artması, tarım alanında istihdam ve katma değerin yükselmesi gibi son derece büyük katkılar yaşıyoruz. Bu gelişmeler bizim için son derece önemli çünkü Denizli'de tarım sanayisini hızla geliştirmemiz ve bulunduğu seviyeden daha da yükseklere taşımamız gerekiyor. Bunu da yapabilmek için aksaklıkları ve yerinde yaşanan sıkıntıları bilmek ona göre çözümler sunmak gerekiyor."

Toplantıya, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.