Denizli

Okul başkanları kanser için yürüdü

18:33 15 Şubat 2018
Okul başkanları kanser için yürüdü

Merkezefendi Belediyesi Okul Başkanları Meclisi (OBM) üyeleri, 15 Şubat Çocukluk Çağı Kanser Günü dolayısıyla yürüyüş yaptı.

Merkezefendi Belediyesi tarafından ilçedeki liselerin okul başkanlarından oluşturulan Okul Başkanları Meclisi üyeleri, 15 Şubat Çocukluk Çağı Kanser Günü dolayısıyla belediyeden 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na kadar yürüyerek vatandaşlara sarı kurdele dağıttı.

Okul Başkanları Meclisi Başkanı Reşat Işıktaş, farkındalık yaratma amacı ile gerçekleştirilen yürüyüşün ardından yaptığı basın açıklamasında, dünyada her yıl 200 bine yakın çocuğun kansere yakalandığını belirtti.

Türkiye'de yüzlerce çocuğun bu hastalıkla mücadele ettiğine işaret eden Işıktaş, şunları söyledi:

"Türkiye'de de her yıl 3 bin çocuğumuz kansere yakalanıyor. Çocuk kanserlerinin iyileşmesinde yüzde 80 başarı elde ediliyor. Tedavi şansı yüzde 80'i geçmemekle birlikte ailelerin belirtiler konusunda bilinçlendirilmesi ve tedaviye erken yönelmesi büyük önem taşıyor. Kanserli çocukların tedavisinde her geçen gün yeni bir umut ışığı beliriyor. Her hastalıkta olduğu gibi erken teşhisin önemli olduğu kanserde de tedavinin başarı oranının artması için mutlaka çabuk müdahale şart."

Çocukluk çağı kanserlerinin neden sonuç ilişkisinin erişkinlerde görülen kanserler kadar net olmadığını ve bilinen bir tarama programının bulunmadığını dile getiren Işıktaş, "İştahsızlık, kansızlık, hızlı kilo kaybı, bacaklarda kemik ağrıları, kırmızı noktalar veya morarmalar şeklindeki cilt altı kanamaları, burun ve diş eti kanamaları, ateş gibi semptomların varlığında dikkatli olunmalı ve en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.