Denizli

"Açık Kapı Milletin Kapısı" projesi

19:06 15 Şubat 2018
"Açık Kapı Milletin Kapısı" projesi

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından, vatandaşlarla en üst düzeyde iletişim kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi hedefiyle oluşturulan "Açık Kapı Milletin Kapısı" projesinin Denizli bürosunun açılışı, Vali Hasan Karahan'ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Valilik binası girişinde bulunan "Açık Kapı Milletin Kapısı" Denizli bürosunun açılışına vali yardımcıları, daire müdürleri ile valilik personeli katıldı.

Vali Karahan, açılışta yaptığı konuşmada, "Açık Kapı Milletin Kapısı" projesinin vatandaşı önemseyen bir proje olduğunu belirterek, İçişleri Bakanlığının başlatmış olduğu bu projeyle devlet kurumlarının bütün kapılarının vatandaşlara hizmet için sonuna kadar açılmış olduğunu ifade etti.

Bu birimle, halkın sorunlarına, isteklerine ve başvurularına ilişkin işlemlerin hızlı ve etkili bir şekilde sonuçlandırılmasını sağlamanın hedeflendiğini dile getiren Karahan, şöyle konuştu:

"Bu birim, sunulan hizmetlerde vatandaşlarımızın memnuniyetlerini artırmak, buraya gelen her bireyin güler yüzle ayrılmasını sağlamak amacıyla oluşturuldu. İlk olarak 15 pilot ilde uygulanmaya başlandı ve bugün de ilimizin de dahil olduğu 22 ilde bu proje hayata geçirildi. Vatandaşlarımızın kamu kurumlarında zaman kaybetmesini önlemek, daha hızlı ve etkili kamu hizmeti sunabilmek için 'Açık Kapı' bankolarında 'Açık Kapı' sorumluları görevlendirildi. Arkadaşlarımız eğitimlerini aldılar, ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarında da bu arkadaşlarla irtibatlı personel görevlendirildi. Vatandaşımız başvurularını ister elektronik ortamda, isterse de Açık Kapı bürosuna gelerek yapacak. Görevli arkadaşlarımız başvuruyu alıp, ilgili kurumdaki irtibat görevlilerine sistem üzerinden göndererek en kısa sürede çözüme kavuşturup, vatandaşımıza SMS yoluyla bilgi verecek."

Valiliklerde bu sistem tam manasıyla oturduktan sonra ilçelerde de benzer uygulamaların olacağını ve tüm Türkiye'ye yayılacağını dile getiren Karahan, projeden beklenen neticenin alınması konusunda görevlilerin gereken hassasiyeti göstereceklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.