Denizli

"Büyükşehirin 1 kuruş borcu yoktur"

11:24 08 Mart 2018
"Büyükşehirin 1 kuruş borcu yoktur"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, belediyenin, devlete, maliyeye, sosyal güvenlik kurumlarına 1 kuruş borcunun olmadığını söyledi.

Zolan, 29. Vergi Haftası dolayısıyla Denizli Vergi Dairesi Başkanı Hasan Öztaş ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Vergilendirilmiş kazancın helal kazanç olduğunu ifade eden Zolan, yapılan yatırımların temelinde halktan alınan vergilerin yattığını belirtti.

Türk milletinin vergi ödeme konusunda duyarlı olduğunu dile getiren Zolan, şunları söyledi:

"Denizlimiz vergi ödeme noktasında üst sıralarda yer alıyor. Milletimiz bunun yerinde kullanıldığını gördükçe de vergisini daha çok vererek şehrimizin ve ülkemizin daha güzele gitmesinde fayda sağlıyor. Biz de aynı şekilde yatırımlara dönüştürüyoruz. Hem vergiden pay alan hem de vergisini ödeyen bir kurumuz, çok şükür Denizli Büyükşehir Belediyesinin, devlete, maliyeye, sosyal güvenlik kurumlarına 1 kuruş borcu yoktur."

Denizli Vergi Dairesi Başkanı Öztaş da Denizli'de geçen yıl 3 milyar 317 milyon lira vergi tahakkuk ettirildiğini, bunun da 3 milyar 60 milyon lirasının tahsil edildiğini bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.